Obavještenje

Znate li prednosti kafe u kapsulama?

Kava u kapsulama još uvijek je pomalo kontroverzan, ali vrlo popularan proizvod.

Zašto kontroverzan?

Jer ima onih koji je vole, ali i onih koji tvrde da je kava u kapsulama zapravo smrt dobrog espressa i umijeća pripreme kave kakvom vladaju samo najbolji baristi.

A čemu duguje svoju popularnost?

Pokušat ćemo to zajedno otkriti u sljedećim redovima:

Jednostavnost je ključ
Jednostavnost korištenja vjerojatno je jedan od glavnih razloga popularnosti kapsula za kavu, pogotovo otkad su kućni espresso aparati postali hit na tržištu. Kapsule nam daju mogućnost odabira vrste kave koju želimo i dobivanja potpuno istog okusa svaki put, jednostavnim pritiskom na gumb.

Vođeni željom da svojim kupcima osiguraju stalan okus kave i time steknu njihovu vjernost, vlasnici restorana i kafića rado su prihvatili kavu u kapsulama.

Štedi vrijeme
Još jedna važna značajka je da vam mogu uštedjeti značajnu količinu vremena. To je svakako važno za restorane i kafiće, jer je proces jednostavniji i kraći. Više nije potrebno mljeti zrna, mjeriti količinu kave, dobro “nabijati” kavu u posudu, brinuti o količini vode i temperaturi i tko zna koliko još sitnica. Jedna šalica kave je gotova za 2 do 3 minute.

Iste prednosti vrijede i za korištenje kave u kapsulama kod kuće. Možete stalno pripremati dobru kavu, u udobnosti svog doma, u samo nekoliko minuta. Naravno, zahvaljujući aparatima, espresso možete pripremati automatski ili poluautomatski dugo vremena, ali kao što znate, za sve gore opisane korake ipak će trebati vremena, bez obzira na to koliko iskustva imate.

Ujednačenost okusa
Ono u što možete biti sigurni kada koristite kapsule za kavu je da ćete uvijek dobiti postojan okus vašeg omiljenog pića. I to se ne odnosi samo na espresso.

Kapsule kave mogu biti različite ovisno o marki koju koristite – espresso, latte, cappuccino, macchiato, mocha i još mnogo toga. No što god odabrali, svaka će šalica kave imati identičan okus.

Pojednostavljuju proces
Ako koristite obični aparat za espresso, morate proći kroz mnogo koraka – naučiti kako ga koristiti, isprobati različite postavke i pročitati upute prije nego što možete napraviti obični espresso. Zatim je potrebno odabrati različita zrna, samljeti ih, napuniti željenu količinu, provjeriti ima li dovoljan pritisak u stroju, pripremiti pjenu, odabrati temperaturu vode i još mnogo toga.

Čitajući to, gubite želju da prolazite kroz sve to. Osim naravno ako niste strastveni obožavatelj. Inače, vjerojatno ćete se složiti da je kontraproduktivno toliko se mučiti.

Čak i kod automatiziranih programa i dalje ćete morati voditi računa o sorti graha, stupnju mljevenja (ako je pregrubo, okus će biti oštar; ako je prefino, okus će biti “tanak” i kava će biti bezukusna), opskrba mlijekom i najdosadniji dio – čišćenje.

Kada imate uređaj napravljen po inovativnoj tehnologiji, koja koristi kapsule, jedino što vas treba brinuti jeste jeste li ulili dovoljno vode. Zatim umetnete kapsulu, pritisnete gumb i voila! Šalica vrućeg espressa vašeg omiljenog okusa je spremna za vas i užitak može početi.

Dugo zadržavaju svježinu
Kapsule su hermetički zatvorene i stoga dulje zadržavaju svježinu, posebno u usporedbi s kavom u većim pakiranjima.

Okus i miris će biti sačuvani sve dok ne otvorite kapsulu, tako da o tome ne morate brinuti, čak ni kada kupujete veća pakiranja.

Manje čišćenja i manje otpada
Sva mljevena kava je unutar kapsule, čak i nakon otvaranja, što znači da nema:

· prolijevanje kave tijekom doziranja, punjenja ili pražnjenja

· otpadna kava

· ostaci kave na pladnju

A to sve zajedno znači da ćete dugoročno uštedjeti novac, ali i vrijeme potrebno za čišćenje i održavanje.

Osim toga, strojevi koji koriste kapsule lakši su za korištenje, a spremnik za vodu vaša je jedina briga. Napravljeni su posebno za ljude koji nisu prošli posebnu obuku, za razliku od barista.

Možete uživati ​​u različitim mješavinama
Ako želite napraviti dobar espresso, učenje kako pravilno koristiti aparat može potrajati. Čak i na one koji automatiziraju neke procese potrebno je naviknuti se. Zatim morate naučiti recepte za napitak koji želite pripremiti.

U isto vrijeme, espresso, latte i cappuccino ne pripremaju se s istom temperaturom vode. Za neke vrste napitaka potrebno je toplo mlijeko, a za druge mliječnu pjenu. A što je s količinom kave i vode? Stvari se naravno dodatno kompliciraju kada želite prilagoditi recepte i pronaći prave omjere.

Sva ta nagađanja nestaju kada koristite kapsule.

A ako su vas svi ovi razlozi potaknuli da probate kavu u kapsulama, dopustite da vam predstavimo:

Ze-Presso Café kolekciju

Ze-Presso Café kolekcija, predstavlja pravi užitak za nepce i radost za vaša čula.

Pažljivo odabrana zrna Ze-Presso kafe, ubrana rukom na raznim plantažama širom sveta, prže se odvojeno na optimalnoj temperaturi, kako bi se sačuvale prirodne arome i ukusi, melju se i odmah pakuju u hermetički zatvorene kapsule. Hermetički zatvorene kapsule sprečavaju oksidaciju i garantuju svežinu kafe. Svaka kapsula sadrži 7 grama kafe, savršenu količinu za jednu šoljicu autentične italijanske espreso kafe, kad god ste raspoloženi za dobru kafu. Nastala pod budnim okom stručnjaka, Ze-Presso Café kolekcija od pet različitih mešavina kafe je tek početak uzbudljivog putovanja u svet kafe. Kafa prolazi dug put od drveta kafe do vaše šoljice i mi smo se potrudili da vam obezbedimo najbolju kafu, bogatu aromama i ukusima.

Među ukusima različitih mešavina arabike i robuste kafe vrhunskog kvaliteta su i:

Aroma – božanstvena harmonija ukusa

Mešavina u kojoj dominira aroma arabika kafe sa nagoveštajem gorkastog ukusa robuste. Aroma zavodi harmoničnim spojem kafe i čokoladnih nota, uz dodatk bogate kremaste pene. Savršeni spoj Indije, Indonezije i Brazila u vašoj šoljici.

Ristretto – ukus slatkog života

Ristretto je vrsta kafe poreklom iz Milana u kojoj ćete uživati u svakom gutaljaju. Karakteriše je gusta pena boje lešnike, kao i najjača i najgušća tekstura i najfinija aroma koju kafa može da ponudi. Arabika iz Brazila, sa bogatom aromom i slatko-kiselkastim ukusom je u savršenoj harmoniji sa ukusom čokolade koji odlikuje indonežansku robustu. Kiselost će doprineti da vam ukus čokolade ostane u ustima dugo nakon ispijanja kafe.

Crema – beskrajno uživanje u ukusu kafe

Posebna mešavina odabrane arabike i robuste daje ovoj kafi izrazit ukus, koji je upotpunjen baršunastom i kremastom penom. Robusta uzgajana u Vijetnamu, male kiselosti, a veoma gorka, u kombinaciji sa arabikom iz Brazila, daruje ovoj espresso kafi jačinu i izraženu aromu. Skladan spoj je dopunjen ukusom voća, koji će vas pratiti tokom celog dana.

A kako da olakšate sebi pripremu svih ovih božanstvenih ukusa? Ne brinite, tu je:

Aparat za kafu Zepresso gold

Zepresso Gold je kućni aparat nove generacije za tople i hladne napitke u kapsulama.

Zlatna boja aparata savršena je ljude prefinjenog ukusa i ljubitelje klasičnog, elegantnog dizajna, i odlično će se uklopiti uz vašu kuhinju.

Najsavremenija tehnologija omogućava pripremu napitaka izvanrednog kvaliteta. Aparat je jednostavan za upotrebu i za nekoliko trenutaka spreman je za pripremu nove šoljice toplog ili hladnog napitka.

Moderan dizajn i inovativna tehnologija čine ga odličnim izborom za one koje imaju visoke standarde po pitanju kvaliteta i ukusa.

Za kraj smo sačuvali infomaciju koja će vam se sigurno dopasti. Besplatnim učlanjenjem u

ostvarićete 10% popusta na cenu kako kapsula, tako i aparata. Ne želimo da vas više zadržavamo – krenite u nabavku svega što vam je potrebno kako biste uživali u savršenom ukusu Zepresso kafe.

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.