Obavještenje

ZEPTER More Juice Press – Sok od kupina

Prirodni, sviježe cijeđeni sokovi su uvek bolja varijanta od kupovnih… U vrijeme kad ima raznog voća treba ga što više iskoristiti i što češće jesti, bilo onako sviježe grickati ili kroz neki ovako osvježavajući napitak.

sok-od-maline-2.jpg

A i svom organizmu na taj način činite dosta dobrog jer kruške su bogate borom koji pomaže tijelu da iskoristi kalcijum i samim tim dobre su u prevenciji osteoporoze, a inače smanjuju i različite upale, infekcije, pa i prevenciju raka.

sok-od-maline-3.jpg

Kiwi je isto super u poboljšanju imunog sistema čime pomaže u borbi protiv prehlada, gripa, i drugih vrsta upala i infekcija. Visok sadržaj magnezijuma u kiwiju poboljšava proizvodnju energije unutar mozga, čime se povećava koncentracija, pamćenje i olakšava mentalni umor.

sok-od-maline-4.jpg
sok-od-maline-7.jpg

A kupine, one su priča za sebe. Snažan su antioksidans, dobre su za zdravlje srca, jačanje kostiju, bolje pamćenje… tako da kada se sve sabere ovaj napitak pored toga što je sam po sebi ukusan i krajnje osvježavajući super je za prevenciju osteoporoze, jača imunitet, dobar je za srce i još mnogo toga pride…

Da, umalo da zaboravim da pomenem ananas mada i on se uklapa u cijelu gornju priču 🙂

sok-od-maline-5.jpg

A kako da najbolje iskoristite dobrobiti svih ovih voćkica kada ih pretvarate u sok, pa koristite ZEPTER More Juice Press sokovnik.

sok-od-maline-8.jpg

Potrebno je:

(za 2 osobe)

  • 500 g kupina
  • 2 kivija
  • 2 kruške
  • pola ananasa
  • 10-ak listova nane
sok-od-maline-9.jpg

Način pripreme:

  • Kiwi i ananas sam oljuštila od kore i krupno isjekla. Kruške sam isjekla na kriške.
  • Svo voće (i nanu) sam propustila kroz sokovnik.
  • U čaše sam sipala pripremljen sok, dodala malo leda i ukrasila sa kriškom ananasa, po kojom kupinom i listićem mente.
sok-od-maline-9-1.jpg
Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.