Obavještenje

Prilikom pečenja bez dodavanja masnoća, meso uvek stavljamo u već zagrejanu posudu. Poklopljenu praznu posudu stavljamo na ringlu i uvek zagrevamo na najvišoj temperaturi maks. 4 minuta.

Posuda je spremna za pečenje kada strelica termokontrolora dođe do polovine zelenog polja ,,DRY’’ skale, odnosno kada prsnete par kapi vode, a one se zakotrljaju (PERLA EFEKAT) – maksimalno posle 4 minuta. Meso uvek stavljamo u već zagrejanu praznu posudu ipritiskamo da se zapeče. Posle 30 – 60 sekundi zapečeno meso okrećemo na drugu stranu, ponovo pritisnemo i ostavljamo ga tako do završetka pečenja.

Dovod toplote smanjujemo na minimum, isključujemo ili sklanjamo posudu sa dovoda toplote. Poklopac koristimo u zavisnosti od vrste pečenja koju želimo. Proces pečenja može biti završen posle 10 minuta.

Hrana pečena bez dodavanja masnoće izgleda lepše, jer su očuvani boja, ukus i teksura. Ukusnija je, jer su očuvani prirodan ukus i aroma. Zdravija je, jer su očuvane nutritivne vrednosti (vitamini, minerali, proteini, mikro i makro elementi u tragovima).

  • Ne gube se prirodne hranljive materije
  • Hrana se ne skuplja, nema gubitaka
  • Ne lepi se, ne zagoreva
  • Nema štetnih masnoća (trans – masnih kiselina)
  • Ne sadrži akroelin, nije kancerogena.

Zepter čuva hranu, štedi energiju, vreme i novac, ali što je najvažnije, štiti vaše zdravlje.

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.