Obavještenje

Zdravo pripremanje hrane – Kuhanje bez dodavanja vode

Prilikom kuvanja bez dodavanja vode, sveže i vlažne namirnice uvek stavljamo u hladnu posudu. Posudu punimo minimalno ¼ a maksimalno 3 cm od vrha posude i zatim poklapamo.

Poklopljenu posudu stavljamo na hladnu ringlu, zatim uključujemo srednji-viši dovod energije. Kada strelica termokontrolora stigne do polovine zelenog polja ,,MOIST’’ skale, smanjujemo dovod toplote na minimum.

Hrana se kuva u sopstvenim sokovima, koji ostaju u posudi.

Para oslobođena iz hrane se diže do poklopca, koji je uvek hladniji od posude. U kontaktu sa njim se kondenzuje i vraća na dno. Proces se ponavlja sve dok se hrana savršeno ne skuva –zatvoreni kružni ciklus.

Vodeni film, koji se stvara između ivice i poklopca, hermetički zatvara posudu. Proces kuvanja može biti završen posle oko 20 minuta.

Hrana kuvana bez dodavanja vode izgleda bolje jer su očuvani boja oblik i tekstura. Hrana je ukusnija jer su očuvani prirodan ukus i aroma.

BENEFITI

Hrana je zdravija jer su očuvane njene nutritivne i biološke vrednosti (prirodni, hranljivi sastojci, minerali, proteini, mikro i makro elementi u tragovima).

  • Osnovni hranljivi sastojci nisu izgubljeni
  • Hrana ne zagoreva i nije kancerogena
  • Zdravo, brzo i lako pripremanje hrane
  • Intenzivniji prirodni ukus hrane
  • Ušteda vremena i energije

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.