Obavještenje

ZDRAV A UKUSAN ZEPTER USKRŠNJI RECEPT: PILETINA MAKLOUBEH

Sastojci za pripremu:

  • Piletina bez kože – dvoje prsa i 2 buta s kostima;
  • 3 lovorova lista;
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 1/2 kašičice kardamona;
  • kašičica kukurme;
  • 1 kašičica aleve paprike;
  • Povrće – 3 patlidžana srednje veličine, uzdužno isječena na otprilike 6 komada debljine 1.5 cm, pola šolje biljnog ulja;
  • Pirinač (dve šolje);
  • 1 kašičica kukurme;
  • Dvije kašičice morske soli;
  • 3 šolje proključale vode;
  • Toping – 1/2 šolje oljuštenih i prepolovljenih badema i/ili pinjola, biljno ulje.

Posuđe za pripremu:

  • Zepter Pot Z-2042
  • Zepter Grill Z-2830Z
  • Zepter Induction Cooker Z-993R

 Način pripreme:

  • Isperite i potopite pirinač u vruću vodu (2 sata);
  • Podesite indukciju na 160 stepeni;
  • Zagrejte Zepter Pot;
  • Stavite komade piletine da se peku i pokrijte ih poklopcem;
  • Podesite toplotu na 120 stepeni i pustite da se piletina krčka 5 minuta;
  • Otvorite poklopac i ubacite začine;
  • Vratite poklopac i ostavite piletinu da se kuva 30 minuta;
  • Pripremite patlidžan;
  • Zagrejte Zepter Grill na 180 stepeni;
  • Premažite patlidžan tankim slojem ulja s obe strane;
  • Stavite kriške patlidžana na Zepter Grill;
  • Stavite kriške patlidžana na vrh, nakon što se piletina skuva;
  • Ocjedite pirinač i stavite ga preko piletine i patlidžana;
  • Pospite sve orašastim plodovima.
Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.