Ove godine, obogatite vašu Uskršnju trpezu ukusnom jagnjetinom I iznenadite vaše najdraže.
Kao i uvijek, Zepter misli na vaše zdravlje i predstavlja Vam recept koji se priprema na zdrav način. Obećavamo vam da ćete uživati u pravom ukusu jagnjetine.
Prijatno!
Sastojci (za 4 osobe)
Zepter posuda sa poklopcem Z-2850B, Q-2319
- Jagnjeći kotleti – 1kg
- Jaja – 2
- Suve kajsije – 200 g
- Hljeb bez glutena – 200g
- Suvi začini – biber, timijan
- Mrkve – 4
- Bijeli luk – 5 čena
- Praziluk 200g
- Sviježi ruzmarin
- Tikvice – 300g
- Špargla – 300g
- Tikva – 300g
- Maslinovo ulje – 4 kašika
PRIPREMA:
Pripremite savršene jagnjeće kotlete u našoj posudi bez soli i ulja na nižoj temperaturi uz pomoć naše Zepter tehnologije.
- Stavite kajsije, pinjole, jaja i hljeb bez glutena u teglu za blendiranje i uz pomoć MixSy-ja napravite nadev
- Stavite nadev u jagnjetinu, začinite je, umotajte i pričvrstite kanapom
- Stavite jagnjetinu u hladnu posudu bez ulja, soli i vode.
- Ubacite povrće: mrkve, bijeli luk, praziluk i ruzmarin
- Poklopite i pecite na niskoj temperaturi (120C°) na 90 minuta
- U međuvremenu pripremite povrće. Isjeckajte praziluk, tikvice, šparglu, tikvu i na niskoj temperaturi kuvajte povrće u Quadra posudi. Bez dodavanja ulja i vode.
- Kada je povrće spremno, dodajte malo hladno cijeđenog maslinovog ulja
- Na kraju, stavite posudu u rernu da se sve zapeče na 15 minuta
- Servirajte jelo u predivnom Black&White porcelanu i dodajte hladno cijeđeno maslinovo ulje
Za Zepter, šef Petra Gerić