Obavještenje

Uskršnja jagnjetina u kupoli

Ove godine, obogatite vašu Uskršnju trpezu ukusnom jagnjetinom I iznenadite vaše najdraže.

Kao i uvijek, Zepter misli na vaše zdravlje i predstavlja Vam recept koji se priprema na zdrav način. Obećavamo vam da ćete uživati u pravom ukusu jagnjetine.

Prijatno!

Sastojci (za 4 osobe)

Zepter posuda sa poklopcem Z-2850B, Q-2319

  • Jagnjeći kotleti – 1kg
  • Jaja – 2
  • Suve kajsije – 200 g
  • Hljeb bez glutena – 200g
  • Suvi začini – biber, timijan
  • Mrkve – 4
  • Bijeli luk – 5 čena
  • Praziluk 200g
  • Sviježi ruzmarin
  • Tikvice – 300g
  • Špargla – 300g
  • Tikva – 300g
  • Maslinovo ulje – 4 kašika

PRIPREMA:

Pripremite savršene jagnjeće kotlete u našoj posudi bez soli i ulja na nižoj temperaturi uz pomoć naše Zepter tehnologije.

  • Stavite kajsije, pinjole, jaja i hljeb bez glutena u teglu za blendiranje i uz pomoć MixSy-ja napravite nadev
  • Stavite nadev u jagnjetinu, začinite je, umotajte i pričvrstite kanapom
  • Stavite jagnjetinu u hladnu posudu bez ulja, soli i vode.
  • Ubacite povrće: mrkve, bijeli luk, praziluk i ruzmarin
  • Poklopite i pecite na niskoj temperaturi (120C°) na 90 minuta
  • U međuvremenu pripremite povrće. Isjeckajte praziluk, tikvice, šparglu, tikvu i na niskoj temperaturi kuvajte povrće u Quadra posudi. Bez dodavanja ulja i vode.
  • Kada je povrće spremno, dodajte malo hladno cijeđenog maslinovog ulja
  • Na kraju, stavite posudu u rernu da se sve zapeče na 15 minuta
  • Servirajte jelo u predivnom Black&White porcelanu i dodajte hladno cijeđeno maslinovo ulje

Za Zepter, šef Petra Gerić

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.