Obavještenje

Usisivač za dubinsko pranje: 8 stavki na koje morate da obratite pažnju prilikom izbora

Usisavanje obično nije zadatak oko kojeg se članovi porodice bore. Međutim, činjenica je da je usisavanje neophodno i neizbežno, a ako vi ili član vaše porodice imate problema sa alergijama ili astmom, onda je svakodnevno čišćenje verovatno već deo vaše rutine. U svakom slučaju, što efikasniji uređaj za čišćenje odaberete, ređe ćete ga morati koristiti.U ovom tekstu ćete naučiti:

Kakav vam je usisivač potreban?
8 stvari na koje morate obratiti pažnju
Postoji li rješenje sve u jednom?


Kakav vam je usisivač potreban?


Najbolji usisivači za dubinsko čišćenje

su upravo ono što vam je potrebno ako želite ukloniti prašinu i prljavštinu i temeljito očistiti svoj dom. Ove mašine imaju izuzetnu snagu usisavanja i obično pružaju temeljitije i bolje čišćenje čak i od najboljih kućnih usisivača.Odabir pravog modela nije uvijek lak, ali ako razmislite za šta vam je potrebno dubinsko čišćenje, to može učiniti stvari malo jednostavnijim. Ako vam je potreban usisivač za dubinsko čišćenje zbog tepiha i podova, odaberite model koji ima snažan motor, ali koji je i lak za upravljanje, tako da lako možete doći do prostora ispod namještaja i temeljito očistiti čak i uglove soba.Ako vam je potreban najbolji usisivač za stepenice ili čišćenje vašeg automobila, razmislite o ručnom ili uspravnom usisivaču koji ima nastavke za posezanje u male prostore ili poseban alat za hvatanje dlake kućnih ljubimaca. Ako ne želite da se zamarate sa uključivanjem kabla za napajanje u svakoj prostoriji vašeg doma, razmislite o moćnom bežičnom modelu.Koristeći pouzdan usisivač za dubinsko čišćenje, ne samo da ćete očistiti podove, već ćete se riješiti i alergena koji se kriju u vlaknima tepiha. To također znači da osobe koje su sklone alergijama trebaju biti posebno oprezne pri odabiru usisivača. Usisivač za dubinsko čišćenje sa vrećicom može biti dobra opcija, jer kada treba da ispraznite tu vrećicu, ona neće doći u direktan kontakt sa prašinom.
8 stvari na koje morate obratiti pažnju kada birate usisivač za dubinsko čišćenje


Prije kupovine pažljivo provjerite specifikacije proizvoda
Važno je odabrati usisivač koji odgovara vašim potrebama. Ovo može biti prilično velika investicija i ne želite kupiti usisivač koji ne može pravilno očistiti vaš dom. Ovo su specifikacije proizvoda koje morate uzeti u obzir prije nego što kupite usisivač za dubinsko čišćenje.Karakteristike
Postoji mnogo različitih karakteristika koje morate uzeti u obzir prilikom kupovine usisivača. Ovo uključuje težinu, visinu i pribor usisivača. Ovi dodaci mogu uključivati ​​produžni štapić, četku za prašinu, alat za pukotine ili čak dodatak za madrac. Iako ovi dodaci nisu potrebni za većinu poslova čišćenja, s vremena na vrijeme mogu biti korisni.

Buka
Neki usisivači su bučniji od drugih. Ako buka smeta vama, članovima vaše porodice ili kućnim ljubimcima, morate obratiti pažnju na to koliko je bučan usisivač. Usisivači standardnih dimenzija obično proizvode buku od oko 80 decibela. Imajte na umu da kada istražujete vakuum, možete vidjeti riječ decibel skraćenu na slova dB.

Snaga
Zaista morate biti sigurni da odaberete usisivač koji je dovoljno snažan da temeljito očisti vaš dom. Ako to ne učinite, na kraju ćete dobiti uređaj koji ne nudi performanse koje su vam potrebne. Mali usisivači mogu imati snagu od oko 250 vati. Veoma moćni usisivači mogu imati snagu od oko 3.000 vati. Ako niste sigurni šta želite, vjerovatno biste trebali kupiti usisivač koji pada negdje u sredini.Veličina
Važno je uzeti u obzir veličinu usisivača koji planirate kupiti. Neki usisivači mogu biti glomazni i teški za skladištenje. Međutim, ove vrste usisivača obično su najmoćnije. Ako vam je potreban snažan usisivač, vjerovatno ćete morati kupiti veći. Ako imate ograničen prostor, pokušajte pronaći praktično mjesto za odlaganje usisivača jer se ulaganje u dobar usisivač svakako isplati i njegova veličina ne bi trebala biti prepreka.Filteri

Filter usisivača sakuplja prljavštinu i prašinu. Važan je dio vašeg usisivača jer pomaže u čišćenju zraka u području koje usisavate. Filtere je potrebno povremeno mijenjati. Ovo morate imati na umu kada kupujete usisivač. Neke filtere će biti teže promijeniti od drugih. Manje filtere treba češće mijenjati nego veće filtere.
Ne zaboravite na garanciju


Gotovo svi novi usisivači dolaze sa nekom vrstom garancije. Garancija je posebno važna ako nešto pođe po zlu sa usisivačem. Prije nego što kupite usisivač, morate biti svjesni s kakvom garancijom dolazi. Morate biti sigurni da će to pokriti zamjenu raznih dijelova u slučaju da vaš usisivač prestane ispravno raditi. Možda ćete takođe moći da kupite produženu garanciju prilično jeftino od prodavca kod koga ste kupili usisivač.
Postoji li rješenje sve u jednomČak i najkvalitetniji brendovi često ne mogu zadovoljiti sve zahtjeve modernog domaćinstva. Nemamo vremena da se bavimo temeljnim čišćenjem doma, pa moramo barem izdvojiti vrijeme za odabir kvalitetnog usisivača.

TUTTOLUXO usisivač nudi izuzetne mogućnosti jer vam omogućava da efikasno obavljate i suvo i mokro usisavanje, tako da ne morate da ulažete u dva odvojena uređaja. Pomoću njega se lako možete riješiti prašine, ali svaki put kada poškropite tekućinu, problem možete riješiti u trenu.

Za osobe sa osetljivim disajnim putevima i decu, posebno je važno da prilikom čišćenja ne koriste jake hemikalije. Zato je čišćenje i dezinfekcija parom idealno rješenje, jer visoka temperatura pare ubija bakterije i mikrobe, uklanja čak i tvrdokornu masnoću i prljavštinu i lako dolazi do teško dostupnih mjesta.

Pored ove funkcije, TUTTOLUXO uređaj omogućava i istovremeno čišćenje parom i usisavanje pod visokim pritiskom i temperaturom od 148°C, čime ćete lako dubinsko dezinfikovati tepihe, dušeke i tapacirani nameštaj, dok snažan motor usisava prljavštinu i eliminiše grinje. Osim toga, sistem filtera uređaja TUTTOLUXO pročišćava skoro 100% čestica prašine koje prolaze kroz uređaj, pa se može reći da ovaj usisivač dodatno pročišćava zrak, što je vrlo važna stavka za astmatičare i osobe sklone alergije.

Dok većina usisivača nudi određene nastavke za preciznije čišćenje kao dodatne prednosti, TUTTOLUXO je otišao korak dalje i donosi vam prednosti profesionalnog peglanja pomoću pare, kako vertikalno tako i horizontalno. Sa ovim uređajem najosetljivije tkanine, poput svile, somota, vune, kašmira ostaju zaštićene i ne morate da planirate dane peglanja unapred, ali možete to brzo završiti u udobnosti svog doma.

Još jedna izvanredna prednost ovog moćnog uređaja je mogućnost vlaženja zraka. Često tokom zimskih mjeseci imamo problema zbog pretjerano suvog zraka u zatvorenom prostoru. Uz pomoć specijalnog crijeva, vaš TUTTOLUXO usisivač će se u tren oka pretvoriti u efikasan ovlaživač zraka.
Birajte mudro, razmišljajte dugoročno


Odabirom TUTTOLUXO-a, iako investicija može izgledati značajno na prvi pogled, zapravo ostvarujete dramatične uštede. Više ne morate trošiti novac na skupe i rizične proizvode za čišćenje i vrećice za usisivače. Uštedite vrijeme i novac koji biste potrošili na peglanje. Ne morate zakazivati ​​i trošiti na usluge usluge dubinskog čišćenja, možete sami sve efikasno obaviti kada vam odgovara.
Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.