Obavještenje

Tortelini sa morskim plodovima

Tortelini mogu da budu ukusan i jednostavan obrok za svaku priliku. Iako su tortellini italijansko jelo, veoma je popularno i izvan Italije. U raznim kulturama postoje slična jela samo se zovu drugačije:

  • Turska: manti – punjeno tijesto začinjenim mesom i servirano sa sosom od paprike i jogurtom
  • Kina – jiaozi ili wonton
  • Jevrejska kuhinja – kreplach, male knedle punjene mljevenim mesom ili drugim punjenjem, kuvane u pilećoj supi
  • Bliski istok – shishbarak, tjestenina punjena goveđim mljevenim mesom, začinima i kuvana u jogurtu.

Predlažemo vam da ovo jelo pripremate na zdrav način uz pomoć posuđa iz Zepter Masterpiece kolekcije. Zepter posuđe izrađeno od superiornog metala 316L, sa naprednom tehnologijom i inovativnim dizajnom omogućava vam da kuvate bez dodavanja vode i masnoća, tako da je hrana kuvana u Zepter posuđu zdravija, ukusnija, zadržava prirodne arome i ukuse, kao i nutritivne i biološke vrijednosti (vitamine, minerale, proteine, mikro i makro elemente), ima manje kalorijske vrijednosti i ne sadrži opasne supstance. Kuvanjem u Masterpiece sistemu štedite energiju, hranu, vreme, novac i, što je najvažnije, čuvate svoje zdravlje.

SASTOJCI:

  • 500 g sviježih tortelina punjenih sirom (ili druga sviježa pasta punjena sirom ili sviježim povrćem)
  • Sviježe začinsko bilje – majčina dušica, bosiljak, peršun, vlašac
  • 200 g gambora
  • 500 g dagnji
  • Nekoliko čena bijelog luka (oko 4 komada)
  • 500 g čeri paradajza – crveni, žuti
  • 100 g baby špinata
  • Biber
  • 4 kašike maslinovog ulja

NAČIN PRIPREME:

  • Stavite dagnje u hladnu posudu (Z-2440) bez ulja, dodajte crveni i žuti čeri paradajz, bijeli luk, gambore, 1 dcl belog vina (opciono), tjesteninu (sveže torteline sa sirom) i baby špinat na kraju
  • Poklopite, stavite posudu na indukcionu ploču i uključite je na 160°C
  • Nakon 5 minuta smanjite temperaturu na 90°C i kuvajte još nekih desetak minuta
  • Nakon 15 minuta kuvanja na niskim temperaturama, ostavite da odstoji sa strane još nekoliko minuta. Tjestenina će se kuvati zahvaljujući toploti posude, apsorbujući sve ukuse i arome morskih plodova
  • Na ovaj način će svi ukusi, minerali i vitamini biti sačuvani, a istovremeno će biti sprečeno nastajanje toksina u vašoj hrani. Sve to zahvaljujući jedinstvenoj Zepter tehnologiji
  • Na kraju dodajte mješavinu svežeg začinskog bilja i hladno cijeđeno maslinovo ulje prije serviranja.

Servirajte jelo na našem divnom Flora porcelanu.

Bon appetite!

Za Zepter Šef Petra Gerić

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.