Teletina ima delikatan ukus i svijetlo-ružičaste je boje. Koristi se meso teleta bez obzira na pol životinje (za razliku od govedine). Hranljivo je i poželjno je da bude dio svakodnevne ishrane.
Danas smo spremili za vas jedno veoma jednostavno i ukusno jelo koje možete vrlo lako da pripremate u bilo kojoj specijalnoj prilici. Uz pomoć jedinstvene Zepter tehnologije i superiornog metala 316 L, koristićete kuvanje na principu vakuuma u sopstevnom domu.
SASTOJCI (za 4 osobe):
- 1 kg telećih kotleta
- 1 kašika senfa
- 1 kašika meda
- Sviježe začinsko bilje – peršun, bosiljak, majčina dušica, ruzmarin
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Mix 5 začina – cimet, sjeme anisa, kormorač, mljeveni biber (ili Kineski korijander)
- Vino
- Mljeveni karanfilić
NAČIN PRIPREME:
- Sameljite sve suve začine kako biste napravili mix 5 začina koristeći MixSy štapni mikser.
- Napravite pesto od sviježeg začinskog bilja i ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Dobro začinite meso sa svih strana.
- Stavite meso u hladni ovalni griler (Z-V3025Z) bez dodavanja ulja. Prije nego što počnete da kuvate poklopite posudu kako bi se napravio efekat vakuma
- Uključite indukcionu ploču na srednju temperaturu (160℃ )
- Nakon 5 minuta, okrenite meso, ponovo poklopite i odmah smanjite temperaturu na 90℃ i tako kuvajte 45 minuta. Meso će se polako kuvati na niskoj temperaturi, a zahvaljujući tehnologiji posude jelo će se ravnomjerno pripremati pomoću sokova i masnoća iz mesa. Poklopac će omogućiti da se stvori efekat vakuuma iako se ne koristi nikakav vakum
- Isključite indukcionu ploču i stavite posudu sa strane tako da meso odstoji još par minuta u grileru
- Otklopite i izvadite meso na Zepter dasku za sječenje, premažite senfom i medom.
- Na kraju dodajte pesto sos.
Servirajte na Zepter dasci zajedno sa povrćem.
SAVJET ŠEFA:
Savjetujem vam da napravite salatu od krompira i rukole sa narom i orašastim plodovima (recept za salatu će biti objavljen u nekim od narednih blogova).
Masterpiece posuđe od superiornog Zepter metala 316L, napredne tehnologije i inovativnog dizajna, omogućava kuvanje bez dodavanja vode, masnoće ili soli, tako da je hrana zdravija a ukusnija i zadržava prirodan ukus i aromu, vitamine i hranljive sastojke, sadrži manje kalorija i nema štetnih materija. Kuvanjem u Masterpiece sistemu štedimo energiju, hranu, vreme, novac i, što je najvažnije, čuvamo svoje zdravlje.
Šef Petra Gerić