Obavještenje

Teleći koteli sa pestom i sirom

Da li ste raspoloženi za nešto kreativniji obrok? Preporučujemo naš tvist na klasični pečeni teleći kotlet. Uživaćete u kulinarskoj avanturi koja je idealna za nedeljni ručak. A pritom, ukoliko ga pripremite po našem uputstvu, u našem Masterpiece posuđu, biće zdrav i neće Vam oduzeti mnogo vremena.

Teletina dominira u francuskoj i italijanskoj kuhinji, a važi za veoma sofisticirano meso ružičaste boje, nježne konzistencije i strukture, bez potkožnih masnih naslaga. Teletina je dobar izvor proteina, fosfora, cinka, selena i bakra, kao i vitamina B kompleksa. Ima nižu energetsku vrijednost od govedine, svinjetine i jagnjetine i manje masti, pa je idealno meso za restriktivne dijete.

Teleci-koteli-sa-pestom-i-sirom-2.png

Mi ćemo naš kotlet „obmotati“ ukusnom mješavinom mediteranskih začina i sireva, a serviraćemo ga uz zdravo pripremljeno povrće. Zahvaljujući našoj Oval Griler posudi, dobićemo gril efekat. Uz naše posuđe, pripremićete obrok na zdrav i bezbjedan način: namirnice spremljene u Zepter posudama zadržavaju sve hranjive sastojke, kao i ukus, a pripremaju se bez dodavanja masti i vode. Pored toga, zahvaljujući metalu 316-L, od koga je naše posuđe napravljeno, ne dolazi do otpuštanja kancerogenih i toksičnih materija prilikom termičke obrade.

Potrebni sastojci: 

  • 300 g teleći kotleti
  • 40 g tikvica
  • 30 g paradajza
  • 40 g bundeve
  • 50 g špargli

Mješavina začina:

  • 10g bundevino brašno
  • 10 g parmezana
  • 30 g pesto
  • 10 g mekog belog sira

PRIPREMA: 

  • Sve sastojke za mješavinu sira i pesta ubacite u MixSy posudu i blendirajte dok ne dobijete kompaktnu smesu
  • Oval griler poklopite i zagrijte kratko na visokoj temperaturi, 2 minuta 
  • Nakon što se griler ugrije, položite kotlete bez dodavanja ikakvih masnoća, soli, začina
  • Poklopite griler i smanjite temperaturu na 90°C, pecite kotlete 5 minuta sa obe strane
  • Dodajte čeri paradajz, špargle, tikvice i bundevu u griler i prekrijte jednu stranu kotela sa mješavinom od začina
  • Poklopite opet i pecite još 20 minuta na 90°C
  • Servirajte u Rio Gold porcelanu ili na Zepter dasci za sječenje

Savjet šefa: 

Uz kotlet možete servirati domaću salsu , chimichuri ili chili sos!

Prijatno!

Šef Petra Gerić

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.