Da li ste raspoloženi za nešto kreativniji obrok? Preporučujemo naš tvist na klasični pečeni teleći kotlet. Uživaćete u kulinarskoj avanturi koja je idealna za nedeljni ručak. A pritom, ukoliko ga pripremite po našem uputstvu, u našem Masterpiece posuđu, biće zdrav i neće Vam oduzeti mnogo vremena.
Teletina dominira u francuskoj i italijanskoj kuhinji, a važi za veoma sofisticirano meso ružičaste boje, nježne konzistencije i strukture, bez potkožnih masnih naslaga. Teletina je dobar izvor proteina, fosfora, cinka, selena i bakra, kao i vitamina B kompleksa. Ima nižu energetsku vrijednost od govedine, svinjetine i jagnjetine i manje masti, pa je idealno meso za restriktivne dijete.
Mi ćemo naš kotlet „obmotati“ ukusnom mješavinom mediteranskih začina i sireva, a serviraćemo ga uz zdravo pripremljeno povrće. Zahvaljujući našoj Oval Griler posudi, dobićemo gril efekat. Uz naše posuđe, pripremićete obrok na zdrav i bezbjedan način: namirnice spremljene u Zepter posudama zadržavaju sve hranjive sastojke, kao i ukus, a pripremaju se bez dodavanja masti i vode. Pored toga, zahvaljujući metalu 316-L, od koga je naše posuđe napravljeno, ne dolazi do otpuštanja kancerogenih i toksičnih materija prilikom termičke obrade.
Potrebni sastojci:
- 300 g teleći kotleti
- 40 g tikvica
- 30 g paradajza
- 40 g bundeve
- 50 g špargli
Mješavina začina:
- 10g bundevino brašno
- 10 g parmezana
- 30 g pesto
- 10 g mekog belog sira
PRIPREMA:
- Sve sastojke za mješavinu sira i pesta ubacite u MixSy posudu i blendirajte dok ne dobijete kompaktnu smesu
- Oval griler poklopite i zagrijte kratko na visokoj temperaturi, 2 minuta
- Nakon što se griler ugrije, položite kotlete bez dodavanja ikakvih masnoća, soli, začina
- Poklopite griler i smanjite temperaturu na 90°C, pecite kotlete 5 minuta sa obe strane
- Dodajte čeri paradajz, špargle, tikvice i bundevu u griler i prekrijte jednu stranu kotela sa mješavinom od začina
- Poklopite opet i pecite još 20 minuta na 90°C
- Servirajte u Rio Gold porcelanu ili na Zepter dasci za sječenje
Savjet šefa:
Uz kotlet možete servirati domaću salsu , chimichuri ili chili sos!
Prijatno!
Šef Petra Gerić