U našoj Zepter posudi možete pripremiti začinjena svinjska rebarca za manje od dva sata.
Zahvaljujući tehnologiji zatvorenog kružnog ciklusa tečnost ostaje unutar posude i omogućava hrani da se kuva u sopstvenim hranljivim sokovima. Kuvaćete bez dodavanja masnoće, ulja ili vode. Hrana zadržava svoju nutritivne i organoleptičke vrijednosti (vitamine, minerale, proteine, mikro i marko hranljive elemente), ima manje kalorija i ne sadrži opasne materije.
Pomješajte sve sastojke, stavite meso u posudu i sačekajte da okusite najmekša rebarca ikada (bez pretjerivanja, čak smo zaustavili i snjimanje kako bi ih probali).
Prijatno!
SASTOJCI: (za 4 osobe):
Posuda Z-2850B
- 1kg svinjskih rebarca
Za sos koji ćete preliti preko rebarca će Vam biti potrebno:
- 2 kašike Dijon senfa
- 5 kašika paradajz pirea (ili svijež paradajz ukoliko je sezona)
- Sušeni paradajz
- 500ml tamnog piva
- 2 ljute papričice
- Isjeckan svijež đumbir (opciono – parče đumbira veličine palca)
- 5 kašika meda
- Začin po ukusu (biber, kim, kumin, korijander, cimet)
- Soja sos
PRIPREMA:
- Pomješajte sve sastojke sa MixSy-jem kako biste napravili sos
- Stavite meso u hladnu posudu, stavite sos preko i poklopite
- Stavite na srednju temperaturu i kuvajte 10 minuta (160°C na indukcionoj ploči), potom smanjite na nisku temperaturu (90°C) i kuvajte još nekih 90 minuta. Posuda sve vreme treba da bude poklopljena
- Protresite posudu nekoliko puta
- Na kraju, ukoliko želite posljednjih 15 minuta kuvajte bez poklopca, sipajte malo meda i pustite da preostala tečnost ispari kako biste dobili glazuru (maksimalno 15 minuta)
- Servirajte rebarca sa povrćem kuvanim u Wok-u ili sa kupus salatom.
Za Zepter.
Šef Petra Gerić