Obavještenje

Sok od šargarepe i citrusa za jačanje imunog sistema

Ubrzan način života, pojačan stres, zagađenje hrane i spoljašnje sredine, loša ishrana, sve to utiče na opadanje našeg imunog sistema, te smo podložniji brojnim virusima i autoimunim bolestima. Umjesto vještačkih suplemenata, treba se okrenuti prirodnim materijama za jačanje imunog sistema koje se nalaze u voću, povrću i začinima. Ali, treba imati u vidu i kako se ove namirnice koriste i obrađuju, kako bismo iz njih izvukli maksimum korisnih materija.

Otkrićemo Vam recept za naš tajni „eliksir“ zdravlja – sok od mrkve, citrusa i „magičnog“ korjenja!

Sok-od-sargarepe-i-citrusa-za-jacanje-imunog-sistema.gif

Za naš sviježe cijeđeni sok odabrali smo citruse – grejpfrut, kumkvat i limun, a Vi se možete odlučiti i za neke druge koji su Vam dostupni. Svi citrusi su uglavnom bogati vitaminima, kalcijumom i bioflavanoidima, a mnogi imaju i antiinflamatorno dejstvo i dobri su za detoksikaciju organizma. Limun je posebno dobar za kreiranje bazne sredine u organizmu.

Mrkva, s druge strane, je korjen bogat brojnim vitaminima, magnezijumom, kalijumom, fosforom, a posebno su bitni vitamin A i beta-karotin, koji čuvaju rad jetre i imaju antikancerogena svojstva.

Dva magična korjena iz Azije, đumbir i kurkuma, pojačaće dejstvo našeg „bustera“ zdravlja i daće mu egzotičnu i osvježavajuću notu: zbog svojih benefita po imuni sistem i antiinflamatorno dejstvo, ovi začini se vijekovima koriste u Indiji ne samo u kuvanju, već i u drevnoj ajurvedskoj medicini.

Sok-od-sargarepe-i-citrusa-za-jacanje-imunog-sistema-blog-slika.jpg

Bitno je dodati da je More Juice Press Frozen sokovnik još jedan „sastojak“ koji vam obezbjeđuje maksimum korisnih materija iz namirnica, jer zahvaljujući jedinstvenom smart sistemu 3 u 1, kojim se sok ekstrahuje najpre gnječenjem, a zatim cijeđenjem voća i povrća, važni hranljivi sastojci i enzimi ostaju sačuvani. Za razliku od klasičnih sokovnika sa sječivima koja se okreću velikom brzinom, More Juice Press Frozen se ne zagrijava jer cijedi sporo, pa zato sok ima homogenu strukturu, sviježu boju i bogat ukus, minimalno oksidiše i duže ostaje svijež.

SASTOJCI (za dvije osobe):

 • 2 narandže
 • 1 grejpfrut
 • 4-5 kumkvata
 • 1 limun
 • 8 baby mrkva
 • Svijež đumbir – komad od 2 cm
 • Korjen kurkume – komad od 2 cm
 • Med po potrebi (opciono)

PRIPREMA:

 • Oljuštiti voće (osim kumkvata, jer njegova kora je jestiva) i očistiti mrkvu, zatim ih isjeckati na krupnije komade
 • Ubaciti jedan po jedan sastojak u More Juice Press Frozen sokovnik i blendirati
 • Po želji dodati med
 • Promješati sok i dekorisati kumkvatom

Uživajte u bogatim ukusima ovog moćnog napitka jarkih boja!

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.