Obavještenje

Smuđ sa povrćem

Veoma je zdravo jesti smuđ s obzirom na to da sadrži omega 3 masne kiseline. Ovu ribu bi bilo poželjno jesti dva puta nedeljno.

Za vas smo pripremili poseban recept, vjerujemo da ćete uživati!

Sastojci za 4 osobe:

Ovalni griler Z-V3025Z

  • 4 fileta smuđa (svaki otprilike po 200g)
  • 100 g špinata
  • 300 g brokolija
  • 300 g karfiola
  • 2 paradajza
  • Crveni biber
  • Sviježe začinsko bilje po želji
  • 0,5 dcl maslinovog ulja
  • 1 kašika nara

PRIPREMA:

  • Stavite crveni biber, začinsko bilje i maslinovo ulje u MixSy kako biste pripremili pesto sos
  • Stavite filete smuđa na Zepter dasku za sječenje, dodajte biber i špinat, a potom urolajte filete
  • Stavite paradajz, brokoli, karfiol i smuđ u hladni ovalni griler bez dodavanja ulja i vode 
  • Poklopite i stavite na idukcionu ploču da se kuva 3 minuta na srednjoj temperaturi (160°C), a potom kuvajte još 10 minuta na niskoj temperaturi (90°C)
  • Prelijte pestom, servirajte u Rio Black porcelanu i dodajte maslinovo ulje i nar.

Prijatno!

Šef Petra Gerić

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.