Kada bismo Vam predložili da pripremite sendvič za ručak, vjerovatno biste pomislili da jedan sendvič ne može biti dostojan uloge glavnog jela. Ali ovaj recept namjenjen je svima Vama koji jednako uživate u pripremi kulinarske magije koliko i u dobrom zalogaju. Za pripremu našeg Sendviča sa govedinom biće Vam potreban jedan dobar komad kvalitetnog ramsteka i malo strpljenja jer ćemo povrh svega zamjesiti i domaći hljeb – fokaču!
Za glavni sastojak smo izabrali govedinu. Poželjno je povremeno uvrstiti govedinu ili junetinu u svoju ishranu, jer je ovo crveno meso odličan izvor selena, cinka, fosfora, kao i gvožđa. Takođe, sadrži kalcijum i magnezijum, a od vitamina, zastupljeni su vitamini B kompleksa.
Namirnice spremljene u Zepter posudama zadržavaju sve hranjive sastojke, kao i ukus, a pripremaju se na zdrav način, bez dodavanja masti i vode. Zahvaljujući 316L metalu, od koga je naše posuđe napravljeno, tokom termičke obrade hrane ne stvaraju se opasne i toksične materije, te je Vaš obrok spremljen na potpuno bezbedan način.
SASTOJCI (za jedan sendvič):
- 100 g ramsteka
- 10 g tikvica
- 10 g crnog luka
- 10 g gljiva
- 10 g paradajza
- 10 g rukole
- Pesto
- Plavi sir
Za domaći hljeb (fokaću):
KALUP ZA PIZZU LX-336
- 1 kg mekog brašna ( tip 500 )
- 500 ml mlake vode
- 3 kesice suvog kvasca ( 21 g )
- ½ kašičice kvasca
- 10 g sviježeg ruzmarina
- 2 g soli
- 1 dcl maslinovog ulja
PRIPREMA TIJESTA:
- Kvasac rastvorite u malo mlake vode.
- Nakon 10 minuta dodajte sve sastojke i 4 puta premjesite, svakih pola sata kako se tijesto digne.
- Zatim izlijte u kalup, pa opet pustite da se digne.
- Pecite 40 minuta na 160°C.
PRIPREMA :
- Quadra posudu Z-Q1918 poklopite i zagrijte 2 minuta na 240°C.
- Ubacite meso, bez dodavanja ikakvih masnoća, soli, začina, poklopite i smanjite temperaturu na 90°C, jer je dno dovoljno zagrijano da dobijete grill efekat.
- Meso okrenite nakon 5 minuta, ponovo poklopite i pecite još 5 minuta.
- Nakon što se ispeče meso, izvadite ga iz posude i dodajte luk, tikvice, paradajz i pećurke u istu.
- Poklopite posudu i kuvajte 5 minuta na 90°C, bez dodavanja vode ili masnoće.
- Sklonite posudu sa izvora toplote, prelijte povrće pestom i isjecite meso na tanke šnite
- Poslažite meso, povrće, rukolu i plavi sir na domaću fokaču.
Da biste dobili rustičan utisak, sendvič možete da servirate na Felix Zepter dasci.
Prijatno!
Za Zepter, Šef Petra Gerić