Tvist za lagani ručak ili večeru- umjesto bifteka ili nekog drugog mesnog odreska iskoristite Tuna steak, a umjesto teškog kuvanog jela, poslužite ga u obliku salate sa dosta sezonskog povrća.
Već smo pominjali čuvenu nutricionističku mantru – „Ribu treba jesti bar tri puta nedeljno“. A kada govorimo o vrstama ribe, nutritivno najkvalitetnije su plave ribe koje sadrže više korisnih omega 3-masnih kiselina. Jedna od najcenjenijih plavih riba je tuna, velika i brza riba koja živi u otvorenim morima i okeanima, a jedinstvena je po tome što obiluje proteinima: Na 100 grama tunjevine ima 24 grama proteina. Pored toga tunjevina je bogata vitaminima B kompleksa, vitaminom D, mineralima, fosforom, kalijumom, magnezijumom i mnogim drugim hranjivim elementima.
Pored svega toga je i veoma ukusna, u vidu steak-a ili odreska i, poput mesnog odreska, ne treba je previše termički obrađivati. Uz dodatak bundevinog brašna, koje je zdrava zamjena bijelom brašnu, i sviježeg povrća pripremite ukusan i izbalansiran obrok za menje od pola sata! Zahvaljujući našem Masterpiece posuđu dodatno ćete se pobrinuti da obrok koji sadrži zdrave namirnice bude pripremljen upravo na zdrav i bezbjedan način: bez dodavanja masti i vode i bez stvaranja opasnih kancerogenih materija prilikom termičke obrade, a naša indukciona ploča ubrzaće proces kuvanja.
Potrebni sastojci (za 4 osobe):
- 400 g tuna steak-a
- 400 g mix sezonske salate
- 80 g paradajza
- 1 zelena jabuka
- 1 grejpfrut
- 20 ml maslinovog ulje
- 8 ml balsamico sirćeta
- 10 g sviježeg korijandera
- 4 g bibera
- 40 g bundevinog brašna
PRIPREMA :
- Svo povrće i voće nasjeckate sitno i napravite salatu
- Uz pomoć mixSya napravite vinagrette za salatu od maslinovog ulja, balsamico sirćeta, sviježeg korijandera i bibera, zatim začinite salatu.
- Poklopljenu Quadra Z-Q1918-SC posudu stavite na indukcionu ploču i zagrejete 2 minuta na srednjoj temperaturi od 160°C
- Nakon 2 minuta položite odrezak tune u tiganj i pecite poklopljeno. Smanjite na 90°C i dva minuta pecite odrezak sa svih strana, okrenete-poklopite, nakon 2 minuta okrenete-poklopite ( tako 4 puta ).
- Kada je steak pečen, izvadite ga iz tiganja i uvaljate u brašno od tikve
- Tunu isjecite, položite na salatu i servirajte u Rio porcelanu