Obavještenje

Salata sa tuna odreskom

Tvist za lagani ručak ili večeru- umjesto bifteka ili nekog drugog mesnog odreska iskoristite Tuna steak, a umjesto teškog kuvanog jela, poslužite ga u obliku salate sa dosta sezonskog povrća.

Već smo pominjali čuvenu nutricionističku mantru – „Ribu treba jesti bar tri puta nedeljno“. A kada govorimo o vrstama ribe, nutritivno najkvalitetnije su plave ribe koje sadrže više korisnih omega 3-masnih kiselina. Jedna od najcenjenijih plavih riba je tuna, velika i brza riba koja živi u otvorenim morima i okeanima, a jedinstvena je po tome što obiluje proteinima: Na 100 grama tunjevine ima 24 grama proteina. Pored toga tunjevina je bogata vitaminima B kompleksa, vitaminom D, mineralima, fosforom, kalijumom, magnezijumom i mnogim drugim hranjivim elementima. 

Salata-sa-tuna-odreskom-2.jpg

Pored svega toga je i veoma ukusna, u vidu steak-a ili odreska i, poput mesnog odreska, ne treba je previše termički obrađivati. Uz dodatak bundevinog brašna, koje je zdrava zamjena bijelom brašnu, i sviježeg povrća pripremite ukusan i izbalansiran obrok za menje od pola sata! Zahvaljujući našem Masterpiece posuđu dodatno ćete se pobrinuti da obrok koji sadrži zdrave namirnice bude pripremljen upravo na zdrav i bezbjedan način: bez dodavanja masti i vode i bez stvaranja opasnih kancerogenih materija prilikom termičke obrade, a naša indukciona ploča ubrzaće proces kuvanja.

Salata-sa-tuna-odreskom-1.jpg

Potrebni sastojci (za 4 osobe): 

  • 400 g tuna steak-a
  • 400 g mix sezonske salate 
  • 80 g paradajza
  • 1 zelena jabuka
  • 1 grejpfrut
  • 20 ml maslinovog ulje 
  • 8 ml balsamico sirćeta
  • 10 g sviježeg korijandera
  • 4 g bibera
  • 40 g bundevinog brašna 

PRIPREMA : 

  • Svo povrće i voće nasjeckate sitno i napravite salatu
  • Uz pomoć mixSya napravite vinagrette za salatu od maslinovog ulja, balsamico sirćeta, sviježeg korijandera i bibera, zatim začinite salatu. 
  • Poklopljenu Quadra Z-Q1918-SC posudu stavite na indukcionu ploču i zagrejete 2 minuta na srednjoj temperaturi od 160°C
  • Nakon 2 minuta položite odrezak tune u tiganj i pecite poklopljeno. Smanjite na 90°C i dva minuta pecite odrezak sa svih strana, okrenete-poklopite, nakon 2 minuta okrenete-poklopite ( tako 4 puta ). 
  • Kada je steak pečen, izvadite ga iz tiganja i uvaljate u brašno od tikve
  • Tunu isjecite, položite na salatu i servirajte u Rio porcelanu 

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.