Danas Vas vodimo na kulinarsko putovanje inspirisano Azijom. Spojićemo naizgled nespojivo – tropsko voće i domaće povrće, pirinčane nudle i orahe. Fuzija boja, mirisa, teksture i ukusa u jednom izbalansiranom vegeterijanskom ili posnom obroku, savršeno za ljetnju večeru ili ručak. Zvijezda naše „Salate sa povrćem iz Woka“, koja će vam dočarati ukuse Azije, biće „kralj voća“ – mango!
Mango je sočno i aromatično voće rasprostranjeno u jugoistočnoj Aziji koje sadrži dosta korisnih hranjivih materija. Kod nas ga možete nabaviti u svim bolje snabdjevenim prodavnicama gotovo tokom cijele godine. Mango sadrži vitamin A i beta karotin, koji ima antikancerogena svojstva, a takođe je i dobar izvor vitamina C i E, koji su moćni antioksidansi. Pored toga, dobar je za probavu, vid, poboljšanje memorije itd.
Iako je božanstvenog ukusa, možete ga dodati salatama za „malo egzotike“ u svojoj kuhinji!
SASTOJCI (za 4 osobe)
- 400 pirinčanih nudli
- 40 g manga
- 40 g tikvica
- 40 g rotkvica
- 40 g čeri paradajza
- 40 g karfiola
- 40 g kupusa
- 8 kašičica susamovog ulja
- 8 kašičica soja sosa
- biber
- mladi luk
PRIPREMA:
- U hladan wok Z-W2424-SC ubaciti paprike (crvenu, pa zelenu), mango, karfiol, tikvice, soja sos
- Poklopiti, uključiti indukcionu ploču na 90°C i kuvati 15 minuta.
- Skinuti poklopac i dodati rotkvice, čeri paradajz i kupus.
- Poklopiti i kuvati još 15 minuta na 90°C.
- Otklopiti i dodati nudle, orahe i susamovo ulje.
- Promiješati.
- Servirati u Imperial Gold Bordeaux tanjiru.
Zepter Wok je sjajna višenamjenska posuda: pored toga što je najbolji za pripremu hrane na azijski način u Vašem domu, Zepter wok je takođe idealan za kuvanje tradicionalnih jela, meksičke i italijanske hrane, zatim za kuvanje na pari i pečenje. Najbitnije je da je Vaša hrana pripremljena na zdrav i bezbjedan način. Naše povrće se kuvalo bez dodatka štetnih masti i vode, na niskoj temperaturi i u sopstevenim sokovima, te su hranjivi sastojci i ukus očuvani, a zahvaljujući metalu 316L, od koga je ova posuda sačinjena, ne dolazi do otpuštanja kancerogenih i toksičnih materija prilikom termičke obrade.
Vaše gastronomsko putovanje može da počne!
Za Zepter
Šef Petra Gerić