Kombinacija karamelizovanih krušaka, raznog “zeleniša” i plavog sira je dobro poznata ali otkriće kod ove salatice je preliv koji sadrži lješnik. Ova salata se lako pravi, a ekplozivni ukusni sigurno neće ostaviti vaše goste ravnodušne!
POTREBNO (za 4 osobe)
- 4 kruške
- Kašika meda
- Sok jednog grejpa
- 30 g putera
- 100 g rukole
- 1 glavica salate
- Pola glavice radića
- 100 g plavog sira
- 1 nar
- Šaka pečenih lješnika
Za preliv
- 60 g pečenog lješnika
- 3 kašike aceto balsamico-a
- 70 ml maslinovog ulja
- Sok jednog grejpa
- Kašika meda
- Himalajska so
- Biber
PRIPREMA
- U Quadra posudi otopiti margarin i med. Kada počne da pucka, dodati kruške sječene na kriške i sok jednog grejpa
- Ostaviti 3-4 minuta dok se ne karamelizuje, zatim skloniti sa izvora toplote
- Za preliv prvo napraviti pastu od lješnika pomoću MixSy-a. Zatim, dodati ostale sastojke za preliv i miksati dok se ne stvori ujadnačena emulzija
- Na Royal Gold Bordeaux tanjir prvo servirati sve vrste salate, zatim poredati kruške, posuti bobicama od nara, izmrvljenim plavim sirom i sve preliti pripremljenim prelivom
Savjet: Preostali preliv možete presuti u VacSy posudu i koristi po potrebi u roku od nedelju dana.