Obavještenje

Ražnjići za svačiji ukus (vege, pileći, svinjski, teleći)

Koliko puta ste htjeli da pripremite svijež i sočan obrok u prirodi?

Izaberite mjesto za druženje, obezbjedite mjesto za vatru i pripremu hrane i transformišite svoje iskustvo na otvorenom.

Kao i uvijek, obrok smo pripremili u Zepter Masterpiece posuđu. Kombinacija najsavremenije tehnologije i izvanrednog, funkcionalnog Zepter dizajna znači da je svaki detalj Zepter Masterpiece posuđa pažljivo promišljen i brižljivo izrađen kako bi se postigao vrhunski doživljaj kuvanja. Rezultat toga je moderno, funkcionalno posuđe koje štiti vaše zdravlje i koje služi za pripremu ukusne hrane. Krajnji rezultat će biti ukusno jelo, koje budi apetit svojim prirodnim bojama, oblikom i teksturom hrane.

VEGE RAŽNJIĆI

Za ražnjiće:

–      Crvena, žuta i zelena paprika

–      Crveni luk

–      Brokoli

–      Tikvica

–      Pečurke

Za prilog – humus:

–      1 konzerva leblebije

–      1 čen bijelog luka

–      1 kašika tahinija

–      Malo dimljene, ljute, paprike

–      Sok jednog limuna

–      1 ravna kašičica himalajske soli

–      1 ravna kašičica kumina

–      50-ak ml maslinovog ulja

Način pripreme:

ImagePriprema ražnjića: Na štapiće za ražnjiće naizmjenično redati povrće a onda peći u Zepter ovalnom grileru Z-V3025Z po par minuta sa svake strane.

Priprema humusa: U MixSy posudu staviti procijeđenu leblebiju, tahini, so, kumin, dimljenu papriku, bijeli luk, limunov sok i maslinovo ulje. Sve izmiksati dok se smjesa ne sjedini. Ako treba dodati malo tečnosti u kojoj je bila leblebija ili još malo maslinovog ulja (do željene gustine).

Serviranje: Na tanjire za serviranje staviti pripremljen humus, od gore ražnjiće (malo posoljene himalajskom solju) i sve preliti sa malo maslinovog ulja i posuti sa malo sitno sjeckanog vlašca.

PILEĆI RAŽNJIĆI

Za ražnjiće:

–      600 g pilećeg, bijelog, mesa

–      1-2 glavice crvenog luka

Za marinadu:

–      2 kašike aceto balsamico-a

–      1/2 kašičice dimljene, ljute, paprika

–      1/2 kašičice tucane paprika

–      1/2 kašičice suvog origana

–      2 čena bijelog luka

–      Kora i sok jednog limuna

–      Sviježe mljeven biber

–      50 ml maslinovog ulja

Za sos od jogurta:

–      400 ml Grčkog jogurta

–      30 ml maslinovog ulja

–      1 kašika sitno sjeckane mente

–      1 kašika sitno sjeckanog bosiljka

–      1 kašika sitno sjeckanog peršun lista

–      Sok jednog limuna

–      1 ljuta, crvena, papričica

–      Himalajska so, biber

Dodatno za serviranje:

–      1 avokado

–      Krastavac

Način pripreme:

ImagePriprema mesa: U odgovarajuću VacSy činiju staviti sve potrebne sastojke za marinadu, dobro ih promiješati pa dodati meso sjeckano na kockice. Zatvorenu VacSy posudu ostaviti preko noći u frižideru.

Sljedećeg dana (mada možete pripremiti meso i par dana prije) poredati meso i povrće na štapiće za ražnjiće i peći u Z-V3025Z grileru po par minuta sa svake strane.

Priprema sosa od jogurta: U činijici pomiješati sitno sjeckanu nanu, bosiljak i peršun sa sokom limuna, malo soli, bibera, ljutom papričicom (sitno sjeckanom), gustim jogurtom i maslinovim uljem.

Serviranje: Na tanjire za serviranje staviti pripremljen sos od jogurta, preko ražnjiće (malo posoliti himalajskom solju) a sa strane kolutove sjeckanog krastavca i par listića avokada.

SVINJSKI RAŽNJIĆI SA ANANASOM

Za ražnjiće:

–      600 g svinjskog filea

–      1 svjež ananas

–      Malo peršuna – list

Za sos od ananasa:

–      400 ml soka od ananasa

–      1 kašika meda

–      1/2 kašičice rendanog svežeg đumbira

–      1 čen bijelog luka

–      3-4 kašike soja sosa

–      1 kašičica skrobnog brašna

–      Pola ljute papričice ili neki ljuti sos (po ukusu)

–      Himalajska so i sviježe mljeven biber

Dodatno za serviranje:

–      Matovilac salata

–      Malo svežeg ruzmarina

Način pripreme:

ImagePriprema marinade i sosa od ananasa: U posudu staviti sok od ananasa, med, đumbir, bijeli luk, soja sos, ljutu papričicu, skrobno brašno, so, biber i na umjerenoj vatri sve kuvati dok se sos ne prepolovi i vidno zgusne. Prohladiti sos i polovinu odvojiti za serviranje a u polovinu dodati svinjski file očišćen od žilica i isjeckan na kockice.

Meso sa marinadom staviti u VacSy posudu pa ostaviti preko noći u frižideru.

Sljedećeg dana (mada možete pripremiti meso i par dana ranije) poredati meso i kriške ananasa naizmjenično na štapiće za ražnjiće a zatim peći u grileru po par minuta sa svake strane.

Zasebno par koluta ananasa izgrilovati i servirati sa ražnjićima (malo ih posoliti himalajskom solju) i ostatkom sosa od ananasa.

TELEĆI RAŽNJIĆI SA ŠPARGLAMA

Za ražnjiće:

–      600 g teletine od buta

–      200-300 g špargli

Za marinadu:

–      1 kašičica granula bijelog luka

–      1 kašičica granula crnog luka

–      1 kašičica suvog bosiljka

–      Biber

–      30 ml maslinovog ulja

Za preliv:

–      2 kašike sitno sjeckane mente

–      2 kašike sitno sjeckanog peršuna

–      1 ljuta papričica

–      50 ml maslinovog ulja

–      20 ml vinskog sirćeta

–      So, biber

Za prilog:

–      400 g kuvanog zelenog sočiva

–      1 glavica crvenog luka

–      Malo maslinovog ulja

–      Himalajska so, biber

Način pripreme:

ImagePriprema mesa: U odgovarajuću VacSy činiju staviti sve potrebne sastojke za marinadu, dobro ih promiješati pa dodati meso sjeckano na kockice, opet promiješati i zatvoriti VacSy posudu pa staviti preko noći u frižideru.

Sljedećeg dana (mada možete pripremiti meso par dana unaprijed) poredajte meso i špargle naizmjenično na štapiće za ražnjiće pa peći u grileru po par minuta sa svake strane tj. dok meso fino ne porumeni.

Priprema preliva: U teglici dobro promiješati sitno sjeckan peršun, mentu, ljutu papričicu, maslinovo ulje, vinsko sirće, so i biber.

Priprema priloga: Na malo maslinovog ulja prodinstati sitno sjeckan crveni luk a onda dodati i kuvano sočivo i sve zajedno još kratko prokuvati, te začiniti solju i biberom.

Serviranje: Na tanjire za serviranje sa jedne strane staviti pripremljeno sočivo, sa druge ražnjiće (malo ih posoliti himalajskom solju) i servirati sa malo limuna i pripremljenim prelivom.

Prijatno!

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.