Koliko puta ste htjeli da pripremite svijež i sočan obrok u prirodi?
Izaberite mjesto za druženje, obezbjedite mjesto za vatru i pripremu hrane i transformišite svoje iskustvo na otvorenom.
Kao i uvijek, obrok smo pripremili u Zepter Masterpiece posuđu. Kombinacija najsavremenije tehnologije i izvanrednog, funkcionalnog Zepter dizajna znači da je svaki detalj Zepter Masterpiece posuđa pažljivo promišljen i brižljivo izrađen kako bi se postigao vrhunski doživljaj kuvanja. Rezultat toga je moderno, funkcionalno posuđe koje štiti vaše zdravlje i koje služi za pripremu ukusne hrane. Krajnji rezultat će biti ukusno jelo, koje budi apetit svojim prirodnim bojama, oblikom i teksturom hrane.
VEGE RAŽNJIĆI
Za ražnjiće:
– Crvena, žuta i zelena paprika
– Crveni luk
– Brokoli
– Tikvica
– Pečurke
Za prilog – humus:
– 1 konzerva leblebije
– 1 čen bijelog luka
– 1 kašika tahinija
– Malo dimljene, ljute, paprike
– Sok jednog limuna
– 1 ravna kašičica himalajske soli
– 1 ravna kašičica kumina
– 50-ak ml maslinovog ulja
Način pripreme:
Priprema ražnjića: Na štapiće za ražnjiće naizmjenično redati povrće a onda peći u Zepter ovalnom grileru Z-V3025Z po par minuta sa svake strane.
Priprema humusa: U MixSy posudu staviti procijeđenu leblebiju, tahini, so, kumin, dimljenu papriku, bijeli luk, limunov sok i maslinovo ulje. Sve izmiksati dok se smjesa ne sjedini. Ako treba dodati malo tečnosti u kojoj je bila leblebija ili još malo maslinovog ulja (do željene gustine).
Serviranje: Na tanjire za serviranje staviti pripremljen humus, od gore ražnjiće (malo posoljene himalajskom solju) i sve preliti sa malo maslinovog ulja i posuti sa malo sitno sjeckanog vlašca.
PILEĆI RAŽNJIĆI
Za ražnjiće:
– 600 g pilećeg, bijelog, mesa
– 1-2 glavice crvenog luka
Za marinadu:
– 2 kašike aceto balsamico-a
– 1/2 kašičice dimljene, ljute, paprika
– 1/2 kašičice tucane paprika
– 1/2 kašičice suvog origana
– 2 čena bijelog luka
– Kora i sok jednog limuna
– Sviježe mljeven biber
– 50 ml maslinovog ulja
Za sos od jogurta:
– 400 ml Grčkog jogurta
– 30 ml maslinovog ulja
– 1 kašika sitno sjeckane mente
– 1 kašika sitno sjeckanog bosiljka
– 1 kašika sitno sjeckanog peršun lista
– Sok jednog limuna
– 1 ljuta, crvena, papričica
– Himalajska so, biber
Dodatno za serviranje:
– 1 avokado
– Krastavac
Način pripreme:
Priprema mesa: U odgovarajuću VacSy činiju staviti sve potrebne sastojke za marinadu, dobro ih promiješati pa dodati meso sjeckano na kockice. Zatvorenu VacSy posudu ostaviti preko noći u frižideru.
Sljedećeg dana (mada možete pripremiti meso i par dana prije) poredati meso i povrće na štapiće za ražnjiće i peći u Z-V3025Z grileru po par minuta sa svake strane.
Priprema sosa od jogurta: U činijici pomiješati sitno sjeckanu nanu, bosiljak i peršun sa sokom limuna, malo soli, bibera, ljutom papričicom (sitno sjeckanom), gustim jogurtom i maslinovim uljem.
Serviranje: Na tanjire za serviranje staviti pripremljen sos od jogurta, preko ražnjiće (malo posoliti himalajskom solju) a sa strane kolutove sjeckanog krastavca i par listića avokada.
SVINJSKI RAŽNJIĆI SA ANANASOM
Za ražnjiće:
– 600 g svinjskog filea
– 1 svjež ananas
– Malo peršuna – list
Za sos od ananasa:
– 400 ml soka od ananasa
– 1 kašika meda
– 1/2 kašičice rendanog svežeg đumbira
– 1 čen bijelog luka
– 3-4 kašike soja sosa
– 1 kašičica skrobnog brašna
– Pola ljute papričice ili neki ljuti sos (po ukusu)
– Himalajska so i sviježe mljeven biber
Dodatno za serviranje:
– Matovilac salata
– Malo svežeg ruzmarina
Način pripreme:
Priprema marinade i sosa od ananasa: U posudu staviti sok od ananasa, med, đumbir, bijeli luk, soja sos, ljutu papričicu, skrobno brašno, so, biber i na umjerenoj vatri sve kuvati dok se sos ne prepolovi i vidno zgusne. Prohladiti sos i polovinu odvojiti za serviranje a u polovinu dodati svinjski file očišćen od žilica i isjeckan na kockice.
Meso sa marinadom staviti u VacSy posudu pa ostaviti preko noći u frižideru.
Sljedećeg dana (mada možete pripremiti meso i par dana ranije) poredati meso i kriške ananasa naizmjenično na štapiće za ražnjiće a zatim peći u grileru po par minuta sa svake strane.
Zasebno par koluta ananasa izgrilovati i servirati sa ražnjićima (malo ih posoliti himalajskom solju) i ostatkom sosa od ananasa.
TELEĆI RAŽNJIĆI SA ŠPARGLAMA
Za ražnjiće:
– 600 g teletine od buta
– 200-300 g špargli
Za marinadu:
– 1 kašičica granula bijelog luka
– 1 kašičica granula crnog luka
– 1 kašičica suvog bosiljka
– Biber
– 30 ml maslinovog ulja
Za preliv:
– 2 kašike sitno sjeckane mente
– 2 kašike sitno sjeckanog peršuna
– 1 ljuta papričica
– 50 ml maslinovog ulja
– 20 ml vinskog sirćeta
– So, biber
Za prilog:
– 400 g kuvanog zelenog sočiva
– 1 glavica crvenog luka
– Malo maslinovog ulja
– Himalajska so, biber
Način pripreme:
Priprema mesa: U odgovarajuću VacSy činiju staviti sve potrebne sastojke za marinadu, dobro ih promiješati pa dodati meso sjeckano na kockice, opet promiješati i zatvoriti VacSy posudu pa staviti preko noći u frižideru.
Sljedećeg dana (mada možete pripremiti meso par dana unaprijed) poredajte meso i špargle naizmjenično na štapiće za ražnjiće pa peći u grileru po par minuta sa svake strane tj. dok meso fino ne porumeni.
Priprema preliva: U teglici dobro promiješati sitno sjeckan peršun, mentu, ljutu papričicu, maslinovo ulje, vinsko sirće, so i biber.
Priprema priloga: Na malo maslinovog ulja prodinstati sitno sjeckan crveni luk a onda dodati i kuvano sočivo i sve zajedno još kratko prokuvati, te začiniti solju i biberom.
Serviranje: Na tanjire za serviranje sa jedne strane staviti pripremljeno sočivo, sa druge ražnjiće (malo ih posoliti himalajskom solju) i servirati sa malo limuna i pripremljenim prelivom.
Prijatno!