Obavještenje

Primjena Bioptron svjetlosne terapije za bol u usnoj šupljini

Hronični bol sluznice usne šupljine definira se kao bol koji traje duže od tri mjeseca i nastavlja se i nakon upalnog procesa koji mu je prethodio. Ova bol može biti uzrokovana raznim patološkim promjenama uključujući „sindrom žarenja usta“, afte, upalu usne šupljine i usana, kao i razne kronične rane (ulceracije). Pacijenti imaju osjećaj peckanja, peckanja ili nelagode u ustima. Njihovo raspoloženje i kvalitet života su poremećeni, što dovodi do anksioznosti, pa čak i depresije.

Slika
U liječenju kronične boli sluznice usne šupljine koriste se lijekovi koji dugoročno mogu izazvati različite nuspojave, au nekim slučajevima su i neadekvatni. Savremeni terapijski protokoli prvenstveno su usmjereni na smanjenje boli, čime se smanjuje frustracija pacijenta. U liječenju boli primjena Bioptron svjetlosne terapije pokazala je odlične rezultate.

Slika
Dokazano: Bioptron ubrzava oporavak

U novoj studiji italijanskih lekara, grupa ispitanika sa hroničnim bolom u sluznici usne duplje praćena je osam nedelja. Jačina bola i stepen poboljšanja procijenjeni su i ispitivani prije početka liječenja, nakon četiri sedmice, a zatim nakon osam sedmica.

Svi pacijenti su liječeni standardnom farmakološkom terapijom za svaki oralni problem koji su imali. Polovina ispitanika je dodatno tretirana Bioptronom dva puta sedmično u trajanju od 15 minuta.

Četiri sedmice nakon početka liječenja, pacijenti koji su liječeni Bioptron uređajem kao dodatnom terapijom pokazali su veći stepen oporavka i imali su manje intenzivne bolove u odnosu na grupu koja je koristila samo lijekove.

Nakon osam sedmica uočeno je poboljšanje u obje grupe pacijenata, ali su oni liječeni Bioptron svjetlosnom terapijom pokazali veće poboljšanje od pacijenata koji su imali samo farmakološku terapiju.

Zaključeno je da su pacijenti koji su koristili Bioptron kao pomoćnu terapiju pokazali brži oporavak i smanjenje simptoma u odnosu na grupu koja je uzimala samo lijekove.

Bioptron pomaže bebama kod bolnih desni

Karakteristike Bioptron svetlosne terapije omogućavaju biostimulativne procese koji su uključeni u mehanizam smanjenja bola, zarastanja rana, smanjenja upalnog procesa i povlačenja znakova bolesti.

Bioptron svetlosna terapija se takođe koristi za ublažavanje bola, svraba i peckanja pri groznici na usnama i za brže zarastanje i odvajanje krasta sa usana.

Upotreba Bioptrona je bezbedna za sve starosne grupe, tako da ga možemo bezbedno koristiti za ublažavanje bolova tokom nicanja zuba kod beba.

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.