Obavještenje

Politika privatnosti

DAK-ZEPTER shvata privatnost podataka veoma ozbiljno i želi da budete upoznati kako mi prikupljamo, koristimo i otkrivamo informacije. Ovom Politikom privatnosti definisano je kako DAK-ZEPTER, kao rukovalac u smislu Zakona o zaštiti podataka ličnosti, sakuplja i obrađuje podatke o ličnosti i druge informacije o korisnicima koje smo prikupili mi ili naši pružaoci usluga preko Websajta (Websajt u daljem tekstu: Sajt). Dostavljanjem ličnih podataka ili korišćenjem Sajta, prihvatate uslove ove Politike privatnosti.

Kategorije podataka o ličnosti i svrhe obrade

Naš Sajt možete koristiti anonimno bez davanja bilo kakvih podataka o ličnosti. U tom slučaju, Zepter će prikupljati samo slijedeće podatke na osnovu Vašeg korišćenja istih:

Stranicu sa koje ste došli do našeg Sajta, datum i vrijeme pristupa, količinu prenjetih podataka, status prenosa, tip web-pretraživača, IP adresu, operativni sistem i interfejs, jezik i verziju softvera pretraživača.

Vaša IP adresa će se koristiti kako bi Vam se omogućio pristup našem Sajtu.

Podaci, uključujući i IP adresu koristiće se za poboljšanje kvaliteta i usluga na našem Sajtu analiziranjem potreba i interesovanja naših korisnika.

Korisnički nalog

Ako kreirate nalog na našem Sajtu, možda će biti traženo da date Vaše podatke o ličnosti, kao što su: ime i prezime, poštansku adresu, imejl adresu, odabranu lozinku, broj telefona, podatke o računu u banci, podatke o debitnoj/kreditnoj kartici, adresu za fakturisanje i isporuku, interesovanja za određene proizvode/usluge, zahtev za primanje marketinških imejlova. Zepter obrađuje takve podatke o ličnosti kako bismo Vam pružili funkcionalnosti naloga, kako bismo Vam dostavljali marketinške materijale u mjeri u kojoj je to dozvoljeno mjerodavnim propisima i radi analize Vaših interesovanja u marketinške svrhe.

BizzClub

Ako pristupate članstvu BizzClub preko našeg Sajta, u kome je članstvo besplatno, možda će biti traženo da date Vaše podatke o ličnosti, kao što su: ime i prezime, poštansku adresu, imejl adresu, odabranu lozinku, broj telefona, interesovanja za određene proizvode/usluge, zahtev za primanje marketinških imejlova. Zepter obrađuje takve podatke o ličnosti kako bismo Vam pružili funkcionalnosti kao članu BizzClub, kako bismo Vam dostavljali aktuelne informacije i benefite kao i marketinške materijale u mjeri u kojoj je to dozvoljeno mjerodavnim propisima i radi analize Vaših interesovanja u marketinške svrhe.

Poručivanje proizvoda

Ako poručite neki proizvod preko našeg Sajta, Zepter sakuplja i obrađuje sljedeće Vaše  podatke o ličnosti: podatke o Vašem nalogu, vrsti i količini proizvoda, kupoprodajnoj cijeni, datumu porudžbine, statusu porudžbine, uslovima vraćanja proizvoda, zahtjevima za zaštitu potrošača. Zepter obrađuje takve podatke o ličnosti za potrebe realizacije ugovornog odnosa i porudžbine proizvoda, pružanja usluga zaštite potrošača, usaglašavanja sa zakonskim obavezama, odbrane, ostvarivanja i sprovođenja pravnih zahteva i marketinga u skladu s potrebama i interesovanjima korisnika.

Nagradne igre i kvizovi znanja:

Ako učestvujete u nekoj Zepter nagradnoj igri ili Zepter kvizu znanja, Zepter prikuplja i obrađuje sljedeće Vaše podatke o ličnosti: ime i prezime, poštansku adresu, imejl adresu, datum učešća, izbor pobednika, nagradu, odgovore u kvizu. Zepter obrađuje takve podatke o ličnosti za potrebe realizacije nagradne igre, obaveštavanja pobjednika, dostavljanja nagrade pobjedniku, realizacije događaja i marketinga.

Treće strane

Prenos pružaocima usluga

Zepter može angažovati eksterne pružaoce usluga, koji nastupaju kao obrađivači podataka za Zepter, za pružanje određenih usluga Zepteru, kao što su pružaoci usluga vezanih za Sajt, pružaoci marketinških usluga ili pružaoci usluga IT podrške. Prilikom pružanja takvih usluga, eksterni pružaoci usluga mogu imati pristup i/ili obrađivati Vaše podatke o ličnosti.

Zepter zahtjeva od tih eksternih pružaoca usluga da sprovode i primenjuju mjere zaštite kako bi obezbjedili privatnost i bezbjednost Vaših podataka o ličnosti.

Ostali primaoci

Zepter može prenjeti – u saglasnosti s mjerodavnim propisima o zaštiti podataka – podatke o ličnosti organima za sprovođenje zakona, državnim organima, pravnim savjetnicima, eksternim konsultantima ili poslovnim partnerima. U slučaju spajanja, pripajanja ili preuzimanja, podaci o ličnosti mogu se prenjeti trećim licima koja učestvuju u postupku spajanja, pripajanja ili preuzimanja.

Prekogranični transfer

Vaši lični podaci mogu da se skladište i obrađuju u bilo kojoj državi u kojoj imamo poslovne kapacitete ili pružaoce usluga, koristeći naš Sajt ili davanjem saglasnosti (gdje je to potrebno u skladu sa zakonom), pristajete na transfer informacija u države van svoje države prebivališta, uključujući Sjedinjene Američke Države, u kojima mogu da važe drugačija pravila u vezi zaštite podataka o ličnosti od onih u vašoj državi.

Pravni osnov za obradu

Obradu Vaših podataka o ličnosti možemo zasnivati na sljedećim pravnim osnovima:

– Dali ste pristanak na obradu Vaših podataka u jednu ili više konkretnih svrha;

– Obrada je potrebna za realizaciju ugovora u kojem ste jedna od strana ili radi preduzimanja koraka, na Vaš zahtjev, a prije zaključivanja ugovora;

– Obrada je potrebna radi usaglašavanja sa zakonskim obavezama kojima podliježemo;

– Obrada je potrebna za izvršenje zadataka koji se vrše u javnom interesu ili u okviru sprovođenja zvaničnih ovlašćenja koja su nam dodjeljena;

– Obrada je potrebna radi legitimnih interesa koje nastojimo da zaštitimo mi ili treća strana, osim kad nad takvim interesima pretežu Vaši interesi ili fundamentalna prava i slobode koja zahtevaju zaštitu podataka o ličnosti, naročito ako ste dijete;

– Ostali mjerodavni pravni osnovi za obradu podataka, naročito odredbe u zakonima zemalja članica;

Dostavljanje Vaših podataka o ličnosti zahtjeva se zakonskim ili ugovornim obavezama ili je potrebno kako bi se stupilo u ugovor s nama ili kako biste primili naše usluge/proizvode koje ste zahtevali ili ste jednostavno dobrovoljno tako odlučili.

Nedostavljanje Vaših podataka o ličnosti može dovesti do nepovoljnih aspekata za Vas, npr. nećete moći da primate određene proizvode i usluge, ostvarite benefite. Međutim, osim ukoliko se ne navodi drugačije, nepružanje Vaših podataka o ličnosti ne povlači sa sobom pravne posljedice po Vas.

Naročito osetljive informacije

Osim ako to izričito tražimo, molimo vas da nam ne dostavljate ili otkrivate bilo koje naročito osetljive podatke o ličnosti (npr. podatke u vezi rasnog ili etničkog porjekla, političkih uvjerenja, vjere ili drugih ubjeđenja, zdravstvenog stanja, krivične istorije ili članstva u sindikatu) ili preko Sajta ili na drugi način. U slučaju da od vas zatražimo ili vas pozovemo da nam dostavite naročito osj

Osjetljive podatke o ličnosti mi ćemo to učiniti uz vašu izričitu saglasnost.

Privatnost podataka ličnosti o djetetu

Mi ne prikupljamo podatke i informacije od osoba mlađih od 18 godina. Naš sajt, proizvodi i usluge su usmereni ka osobama od 18 i više godina starosti.

Koja prava imate i kako možete da ih iskoristite?

Ako ste dali pristanak na određeno prikupljanje, obradu i korišćenje Vaših podataka o ličnosti, možete opozvati taj pristanak u bilo kom trenutku, sa dejstvom za ubuduće. Zatim, možete se suprotstaviti korišćenju Vaših podataka o ličnosti za potrebe marketinga bez ikakvih troškova, sem troškova prenosa u skladu s osnovnim tarifama.

Prema mjerodavnim propisima o zaštiti podataka, imate pravo (i) da tražite uvid u svoje podatke o ličnosti, (ii) da tražite ispravku Vaših podataka o ličnosti, (iii) da tražite brisanje Vaših podataka o ličnosti, (iv) da tražite ograničavanje obrade Vaših podataka o ličnosti, (v) da tražite prenosivost podataka, (vi) da prigovorite obradi Vaših podataka o ličnosti (uključujući i prigovaranje profilisanju) i (vi) da se suprotstavite automatizovanom odlučivanju (uključujući i profilisanje).

Kako biste iskoristili svoja prava, kontaktirajte nas na način naveden u Odeljku 7 (Kontaktirajte nas) ispod.

U slučaju prigovora, imate i pravo da uložite žalbu nadležnom nadzornom organu za zaštitu podataka.

Koliko čuvamo Vaše podatke o ličnosti?

Vaši podaci o ličnosti zadržavaju se sve dok je to potrebno kako bismo Vam mogli dostaviti tražene usluge i proizvode. Kad se naš odnos završi, ili ćemo obrisati Vaše podatke o ličnosti ili anonimizirati Vaše podatke o ličnosti, osim u slučaju da postoje zakonski zahtjevi za zadržavanje istih (na primer, za potrebe oporezivanja). Možemo zadržati Vaše detalje za kontakt i interesovanje za naše proizvode ili usluge duži vremenki period u slučaju da je Zepter dozvoljeno da Vam šalje marketinške materijale. Takođe, mjerodavno pravo može zahtjevati od nas da zadržimo određene Vaše podatke o ličnosti tokom perioda od 10 godina. Možemo zadržati i Vaše podatke o ličnosti nakon raskida ugovornog odnosa ako su Vaši podaci o ličnosti potrebni radi usaglašavanja s drugim mjerodavnim zakonima ili ako su nam Vaši podaci o ličnosti potrebni za utvrđivanje, ostvarivanje ili odbranu pravnih zahtjeva, samo kada je to neophodno. U mjeri u kojoj je to moguće, ograničićemo obradu Vaših podataka o ličnosti u te ograničene svrhe nakon završetka ugovornog odnosa.

Kolačići i druge tehnologije praćenja

Naš Sajt koristi kolačiće. „KOLAČIĆ“ je mala tekstualna datoteka koja se može upotrebljavati za prikupljanje podataka o aktivnostima na internet stranici, ali uopšteno nam ne dopušta da Vas lično identifikujemo. Upotreba kolačića sada je standardni operativni postupak za većinu internet stranica. Većinu internet pretraživača moguće je konfigurisati na način da se onemoguće kolačići ili da budete obavešteni pre prihvatanja kolačića. Ako ne želite dopustiti kolačiće, neki dijelovi internet stranice možda neće pravilno funkcionisati ili bi od Vas moglo biti zatraženo da ponovo unesete neke lične podatke (kao što su ime za prijavu i lozinka) da biste dobili pristup ograničenim djelovima internet stranice. Upotreba kolačića i drugih tehnologija za praćenje omogućava nam da poboljšamo internet stranice i Vaše iskustvo na internetu i pomaže nam pri bržem otkrivanju i rešavanju mogućih poteškoća. Takođe možemo analizirati informacije koje ne sadrže lične podatke u svrhu praćenja trendova i statističkih podataka. Zadržavamo pravo povremenog dodavanja, uklanjanja ili mjenjanja kolačića koje upotrebljava internet stranica, ali ako se kolačići znatno razlikuju od onoga što je gore navedeno, o tome ćemo Vas obavijestiti.

Upotreba Google Analytics i Google AdWords

Naš Sajt koristi Google Analytics, analitičku uslugu kompanije Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi ’kolačiće’, koji analiziraju vaše korišćenje sajta. Informacije iz ’kolačića’ o vašem korišćenju sajta obično se prenose na Google server u SAD i tamo se čuvaju. U slučaju pretvaranja IP adrese u anonimnu na ovom sajtu, vaša IP adresa će biti skraćena unutar zemalja-članica Evropske unije ili druge strane u ovom Sporazumu u zoni Evropske ekonomske zajednice. Puna IP adresa biće prenjeta na Google server u SAD i skraćena samo u izuzetnim slučajevima. Po nalogu administratora sajta, Google će koristiti ove informacije za procjenu vašeg korišćenja sajta, pripremu izveštaja o aktivnostima na sajtu i pružanje usluga vezanih za sajt i internet administratoru sajta. Vaša IP adresa neće biti povezana sa ostalim podacima Googla. Možete odbiti da koristite ’kolačiće’ tako što ćete unjeti odgovarajuće izmene u softver vašeg pretraživača; međutim, u tom slučaju nećete moći da u punom obimu koristite sve prednosti sajta. Takođe, možete spriječiti prikupljanje podataka iz ’kolačića’ o vašem korišćenju sajta (uključujući vašu IP adresu) i obradu ovih podataka od strane Googla tako što ćete preuzeti i instalirati plug-in za pretraživač na sledećem linku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Google Analytics šifra na ovom sajtu proširena je na ‘gat._anonymizeIp ();’. Na taj način obezbjeđujemo anonimno prikupljanje IP adresa (tzv. IP maskiranje). Google AdWords Remarketing koristimo za oglašavanje putem interneta. Zahvaljujući ‘kolačiću’ koji postavlja u vaš računar, AdWords Remarketing će vam prikazati relevantne oglase na osnovu toga koje delove Zepter sajta ste gledali. Ovaj ‘kolačić’ ni na koji način ne otkriva vaše identifikacione podatke i ne daje pristup vašem računaru. Google AdWords Remarketing nam omogućava da marketing bolje prilagodimo vašim potrebama i da prikažemo samo oglase koji su za vas relevantni. Ukoliko ne želite da učestvujete u našem Google AdWords Remarketingu, možete otkazati putem stranice Google’s Ads Preferences Manager.

Upotreba Facebooka, plug-in za Google +1, Twittera, ostalih društvenih medija

U naš internet sajt uključili smo tzv. plug-in za društvene mreže facebook.com (u daljem tekstu „Facebook“), Google, Twitter itd. Kada posjetite našu veb stranicu, koja ima takav plug-in, pretraživač koji koristite preuzima vizualni prikaz plug-ina sa Facebooka, Google +1 itd. servera. Na taj način će serveri biti obavješteni da ste upravo posjetili veb stranicu našeg sajta. Ako ste se prijavili na Facebook, Google +1, platforma će preko plug-ina prepoznati koju veb stranicu našeg sajta posećujete i povezaće je sa vašim ličnim nalogom na Facebooku, Google +1 itd. Ako kliknete “Like” (“Sviđa mi se”), “+1” ili slično dugme na platformama društvenih medija ili date komentar, plug-in će poslati ove podatke na vaš lični nalog na Facebooku, Google +1 itd. i sačuvati ga tamo. Pored toga, informacija da ste posetili naš sajt prenosi se na platformu društvenih medija, bez obzira da li ste pritisnuli neki plug-in ili ne. Vaše “+1” preporuke zajedno sa vašim imenom i slikom profila na Google Plusu mogu se pojaviti u rezultatima pretrage ili na vašem Google profilu (kao “+1” jezičak na vašem Google profilu), ili na drugim sajtovima i oglasima na internetu. Kako biste spriječili prenos i čuvanje podataka o vama i vašem surfovanju na Facebooku, odjavite se iz društvenih mreža prije posjete našem sajtu. Pogledajte na odgovarajućim internet adresama politike privatnosti kod Facebooka, Google +1, Twittera itd. sa detaljnim informacijama o prikupljanju i korišćenju podataka. Na našim sajtovima koristimo ‘Facebook tracking pixel’. To znači da treća lica mogu da koriste ‘kolačiće’, ‘web beacon’ i slične tehnologije za prikupljanje ili primanje informacija sa našeg sajta kao i sa drugih mijesta na internetu i da koriste te informacije za pružanje usluga mjerenja i ciljnog oglašavanja. Ukoliko želite da otkažete korišćenje ovih ‘kolačića’, posjetite stranicu the Digital Advertising Alliance’s consumer choice page.”

Promjene politike privatnosti

Mi možemo promjeniti ovu Politiku privatnosti. Molimo vas da pogledate znak “Poslednja promjena” na vrhu ove stranice da biste vidjeli kada je ova Politika privatnosti poslijednji put promenjena. Sve promjene u ovoj Politici privatnosti će stupiti na snagu kada objavimo promjenjeni tekst na Sajtu. Vaše korišćenje Sajta nakon promjene Politike privatnosti znači da ste prihvatili promjenjeni tekst Politike privatnosti.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi ove Politike privatnosti, možete nas kontaktirati putem telefona na 066/888-558 i 057/222-909 ili putem maila info@dakzepter.ba.

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.