Obavještenje

Piletina sa mangom i kikirikijem

Ako ste ljubitelj karija i egzotične hrane iz jugoistočne Azije, dopašće Vam se recept za našu piletinu sa mangom i kikirikijem . Dosta povrća, uz kombinaciju egzotičnog voća, manga i ananasa, daće balans i svježinu piletini, a umjesto začina koristićemo Mango chatney. Poigraćemo se i teksturom jela i dodati i kikiriki, a poslužićemo sve uz pirinač.

Piletina važi za posno meso, te je dobra za sve Vas koji brinete o višku kilograma. Takođe, sadrži relativno malo zasićenih masnih kiselina koje dovode do povećane vrijednosti lošeg holesterola u krvi. Pileće meso je bogato i vitaminom A, kao i vitaminima B kompleksa. Uz dodatak povrća i voća dobijamo kompletan obrok koji zadovoljava sve dnevne potrebe organizma za energijom, vitaminima i mineralima. Kao i uvijek kada govorimo o mesu, idealno je da znate porijeklo mesa, odnosno sa kakve farme dolaze pilići i u kakvim uslovima žive, da li se slobodno kreću i čime se hrane. Idealno je nabaviti organske ili domaće piliće od provjerenog izvora.

Piletina-sa-mangom-i-kikirikijem-2.png

Kada pronađemo zdravo meso, bitno je i da ga pripremimo na zdrav način, a svo naše Masterpiece posuđe to omogućava. Naš višenamjenski WOK je idealan za pripremu egzotične hrane, a bitno je napomenuti da namirnice spremljene u Zepter posudama zadržavaju sve hranjive sastojke, kao i ukus, a pripremaju se na zdrav način, bez dodavanja masti i vode i bez otpuštanja kancerogenih materija.

POTREBNI SASTOJC I (za 4 osobe):

  • 500 g piletine
  • ½ zelene paprike
  • ½ crvene paprika
  • 1/3 ananasa
  • 1/3 tikvice
  • ½ šolje kikirikija
  • 2 šolje pirinča
  • 4 šolje prečišćene vode iz Aqueene
  • peršun
  • sok jedne limete

Potrebni sastojci za Mango Chutney:

  • 1 mango
  •  8-9 čeri paradajza
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike soja sosa
  • Čili po želji

PRIPREMA :

  • MixSy-jem blendirati sastojke za mango chatney .
  • U posudu Z-2030 staviti ljepljivi pirinač i preliti prećišćenom vodom iz Aqueene
  • Zatim kuvati na 160°C 5 minuta na indukcionoj ploči, pa još 5 minuta na 90°C.
  • Skloniti posudu sa indukcione ploče i ostaviti pirinač da odstoji u posudi 15 minuta
  • U hladan Wok bez vode i ulja ubaciti piletinu sjeckanu na kockice, pa zatim chatney preliv
  • Kuvati 2 minuta na 120°C 
  • Smanjiti na nisku temperaturu od 90°C i dodati sjeckano povrće i voće – papriku, ananas, tikvicu, kikiriki i mladi luk 
  • Kuvati na 90°C još 15 minuta
  • Dodati peršun i sok limete
  • Servirati u Royal Gold porcelanu u dvije činijce – u jednoj kari, u drugoj pirinač.

SAVJET : Najbolji način da odredite odnos vode i pirinča je da ravnomjerno stavite pirinač u posudu, poravnate ga rukom i sipate vodu do razine prekrivenih prstiju. 

Šef Petra Gerić

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.