I svakodnevno jelo kao što je pileći file može da se spremi na potpuno novi način, i trpezu obogati fuzijom novih, nezaboravnih ukusa.
SASTOJCI:
- 1 kg pilećih fileta
- Miks 5 začinskih biljaka
- Sveže biljke – vlašac, korijander, ruzmarin
- 100 g seckanog paradajza
- 2 kašike Dižon senfa
- 2 dcl sveže ceđenog soka od pomorandže
- Štapić cimeta
- 2 kašike organskog meda
- Po ukusu možete dodati i sveži čili
PRIPREMA:
Stavite pileće filete u hladni ovalni griler (Z–V 3025) bez dodavanja ulja i masti. Dodajte miks začinskog bilja i sveži ruzmarin, paradajz, senf, sok od pomorandže, štapić cimeta i poklopite.
Uključite indukcionu ploču na 160°C i ostavite tako 5 minuta, zatim smanjite temperaturu na 90°C narednih 20 minuta.
Dodajte med, čili i sveže biljke po izboru, malo promešajte i sklonite sa izvora toplote. Volim da koristim sveži vlašac I korijander u kombinaciji.
Kao prilog uz piletinu predlažem ukusnu kuskus salatu sa sezonskim povrćem ili zelenu salatu.
Masterpiece posuđe je revolucionarno, jedinstveno i trajno rešenje, patentirani sistem za pravilno pripremanje zdrave hrane.
Masterpiece posuđe od superiornog Zepter metala 316L, napredne tehnologije i inovativnog dizajna, omogućava kuvanje bez dodavanja vode, masnoće ili soli, tako da je hrana zdravija a ukusnija i zadržava prirodan ukus i aromu, vitamine i hranljive sastojke, sadrži manje kalorija i nema štetnih materija.
Kuvanjem u Masterpiece sistemu štedimo energiju, hranu, vreme, novac i, što je najvažnije, čuvamo svoje zdravlje.