Svaka zemlja ima svoja tradicionalna jela. U Irskoj, Libanu, Italiji i Nemačkoj, patka je jedan od poznatih prazničnih jela. Iznenadite svoju porodicu novim receptom ove godine i obogatite trpezu kulinarskim užitkom iz tradicije drugih zemalja.
Sastojci:
- Patka, cca 3 kg
- Bijeli luk – 2 komada
- Crni luk – 4 komada
- Sviježe začinsko bilje po izboru – ruzmarin, majčina dušica
- Med
- Vino – 1 čaša Rose
- Štapić cimeta
- Narandža– 5 komada
- Mix od 5 začina
NAČIN PRIPREME:
Uz pomoć Zepter posuđa, pravljenje ovog jela bez dodavalja ulja može da bude izuzetno jednostavno, a ukus bogat i slastan.
U hladnu Zepter posudu Z-2850B stavite narandžu, luk, ruzmarin i patku.
Napunite patku začinskim biljem i narandžom.
Dodajte bijeli luk i začinite patku miksom začina.
Dodajte štapić cimeta i prelijte vinom i sveže ceđenim sokom od pomorandže. Stavite poklopac.
Uključite indukcionu ploču na 10 minuta na srednju temperaturu (160 °C), a zatim smanjite na 90 °C, i ostavite narednih 120 minuta na indukcionoj ploči.
Premažite patku medom. Kako biste dobili hrskavu kožicu, možete staviti patku u rernu bez poklopca, i ostavite 15 minuta na temperaturi od 140 °C.
Vaše jelo je spremno za posluženje! Uživajte u punom ukusu jela kuvanom u sopstvenim sokovima i spremljenom na niskoj temperaturi.
Za prilog možete servirati: pire od bundeve, crveni kupus, bareno povrće.
Prijatno!
Za Zepter
Šef Petra Gerić