Obavještenje

Patka sa narandžom, cimetom i medom

Svaka zemlja ima svoja tradicionalna jela. U Irskoj, Libanu, Italiji i Nemačkoj, patka je jedan od poznatih prazničnih jela. Iznenadite svoju porodicu novim receptom ove godine i obogatite trpezu kulinarskim užitkom iz tradicije drugih zemalja.

Sastojci:

  • Patka, cca 3 kg
  • Bijeli luk – 2 komada
  • Crni luk – 4 komada
  • Sviježe začinsko bilje po izboru – ruzmarin, majčina dušica
  • Med
  • Vino – 1 čaša Rose
  • Štapić cimeta
  • Narandža– 5 komada
  • Mix od 5 začina

NAČIN PRIPREME:

Uz pomoć Zepter posuđa, pravljenje ovog jela bez dodavalja ulja može da bude izuzetno jednostavno, a ukus bogat i slastan.

U hladnu Zepter posudu Z-2850B stavite narandžu, luk, ruzmarin i patku.

Napunite patku začinskim biljem i narandžom.

Dodajte bijeli luk i začinite patku miksom začina.

Dodajte štapić cimeta i prelijte vinom i sveže ceđenim sokom od pomorandže. Stavite poklopac.

Uključite indukcionu ploču na 10 minuta na srednju temperaturu (160 °C), a zatim smanjite na 90 °C, i ostavite narednih 120 minuta na indukcionoj ploči.

Premažite patku medom. Kako biste dobili hrskavu kožicu, možete staviti patku u rernu bez poklopca, i ostavite 15 minuta na temperaturi od 140 °C.

Vaše jelo je spremno za posluženje! Uživajte u punom ukusu jela kuvanom u sopstvenim sokovima i spremljenom na niskoj temperaturi.

Za prilog možete servirati: pire od bundeve, crveni kupus, bareno povrće.

Prijatno!

Za Zepter

Šef Petra Gerić

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.