Obavještenje

My Basics – Prirodni suplementi vrhunskog kvaliteta

MY YOUTH BASICS 
NAJBOLJE OD PRIRODE ZA MOJE TIJELO I UM

Prirodni dodaci prehrani vrhunskog kvaliteta

 

"Uspjeh je normalan rezultat sinergije zdravog tijela i zdravog duha." Da bismo bili potpuno zdravi, moramo osloboditi veći dio svog mentalnog i fizičkog potencijala. Zdravlje je krajnje dostignuće, jer je ono preduslov za sve ostalo. Ne postoje ograničenja za osobu koja to postigne."

Philip ZepterNova kompletna linija vrhunskih prirodnih dodatakaVrhunski kvalitet

My Basics nudi bogat izbor prirodnih proizvoda zasnovanih na naučnim saznanjima koji zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i efikasnosti.

Suplementi My Basics pažljivo su formulirani, testirani i imaju klinički dokazane učinke.

My Basics se proizvodi u sertifikovanim farmaceutskim pogonima (GMP sertifikat dobre proizvodne prakse) u skladu sa strogim procedurama kontrole kvaliteta, što je potvrda naše opredeljenosti da svim našim proizvodima obezbedimo vrhunski kvalitet.

 

Naučni dokazi i inovacije

My Basics utjelovljuje snagu prirode.

Pozitivni efekti i sigurnost My Basics proizvoda za svakodnevnu upotrebu dokazani su brojnim kliničkim studijama.

Proizvodi My Basics sadrže bioaktivne sastojke koji pružaju željene efekte. Primenom specifičnih inovativnih tehnologija, biljni sastojci se pretvaraju u bioaktivne, biodostupne formulacije veće rastvorljivosti, čime se postiže optimalna efikasnost.
Calm Night
Za bolji sanUmirujući efekat za miran i okrepljujući san

Gotovo 1/3 svog života provodimo spavajući, a san je neophodan za naše mentalno i fizičko zdravlje. San je veoma važan za imuni sistem, povećava otpornost na emocionalni stres i poboljšava pamćenje i produktivnost. Kvalitetan san doprinosi boljem fizičkom i psihičkom oporavku.

Tablete za spavanje koje se izdaju na recept mogu vas produžiti da spavate, ali je faza dubokog sna kraća. Nuspojave su produžena pospanost narednog dana, glavobolja, bolovi u mišićima, zatvor, suha usta, problemi s koncentracijom, vrtoglavica.

Valeriana

(Valeriana officinalis) je jedan od najviše proučavanih biljnih lijekova za poboljšanje kvaliteta sna. Dokazano je da valerijana obnavlja arhitekturu sna, produbljuje san, pruža zdrav, kvalitetan, okrepljujući san, bez dnevne pospanosti.

Calm Night je baziran na visokokvalitetnom suhom ekstraktu valerijane (Valeriana officinalis), sa značajnom dozom od 500 mg ekstrakta po tableti.

Kliničke studije pokazuju da je 80% korisnika poboljšalo kvalitet sna.

Valerijana djeluje postepeno, pa se preporučuje da je koristite najmanje 2 sedmice za poboljšanje kvaliteta sna.Preporučena doza

Za opuštanje i miran san: 1 do 2 tablete uveče

· Nema sedativnog efekta

· Ne izaziva ovisnost i toleranciju

· Ne sadrži laktozu i gluten

-----------------------
Flexoptim


Jedinstvena bioaktivna tečna micelarna formulacija donosi olakšanje vašim zglobovima.

Zdravi zglobovi nam omogućavaju da se slobodno krećemo i uživamo u životu.Zdrava hrskavica je važna jer olakšava pokrete savijanja/ispravljanja i štiti zglobove od trenja. Trauma, starost, gojaznost i genetski faktori mogu oslabiti i oštetiti hrskavicu i zglobove.

Flexoptim je jedinstvena inovativna formulacija bioaktivnog kurkumina koji štiti pokretljivost zglobova i zdravlje kostiju.

Flexoptim koristi tehnologiju bioaktivne tečne micelarne emulzije za rastvaranje kurkumina i optimizaciju njegovog djelovanja. Curcuma longa rizom je bogat kurkuminom, snažnim prirodnim antioksidansom i protuupalnim molekulom koji je glavni aktivni sastojak biljke.

Flexoptim također sadrži vitamin D3 morskog porijekla (iz algi) koji doprinosi održavanju zdravlja kostiju.

Flexoptim je rezultat dugogodišnjeg naučnog istraživanja i kliničkih ispitivanja. Jedna kapsula sadrži 42 mg kurkumina u tečnom obliku.

Flexoptim je jedna od najboljih naučno dokazanih formulacija kurkumina na svijetu. Klinička ispitivanja Flexoptima, provedena na više od 2.500 sudionika, potvrđuju njegov pozitivan učinak na zdravlje zglobova i hrskavice. Prema rezultatima, čak 93% učesnika je izrazilo veliko zadovoljstvo proizvodom.

Flexoptim je također pokazao odličnu toleranciju čak i nakon više od 6 mjeseci upotrebe.

Flexoptim se može uzimati duže vrijeme i ne uzrokuje želučane probleme.Preporučena doza

Odrasli i djeca starija od 12 godina:

Akutna faza: 2 kapsule 2 puta dnevno

Održavanje, dugotrajna upotreba: 2 kapsule dnevno

 

Veganske kapsule

Ne sadrži laktozu i gluten

-------------------------
Cholestopim
OPTIMALNI NIVO KOLESTEROLA

Vaš prirodni saveznik za regulaciju nivoa holesterola.

Holesterol je prisutan u svim ćelijama ljudskog tijela, posebno u mozgu, koži i drugim organima. Holesterol je veoma važan za mnoge metaboličke procese u organizmu, uključujući proizvodnju hormona, žuči i vitamina D. Međutim, visoki nivoi holesterola negativno utiču na zdravlje kardiovaskularnog sistema i uglavnom su povezani sa ishranom bogatom mastima i šećerom, tj. prekomjernu težinu i sjedilački način života.

Cholestoptim sadrži ekstrakt crvenog fermentisanog pirinča i ploda masline koji doprinose održavanju normalnog nivoa LDL holesterola.

Jedna tableta Cholestoptima sadrži 240 mg ekstrakta crvene fermentirane riže i 50 mg ekstrakta ploda masline.

Crvena fermentisana riža (Monascus purpureus) je prirodni preparat i njegov visoko koncentrirani glavni aktivni sastojak, monakolin K, doprinosi održavanju optimalnog nivoa holesterola. Monakolin je u kiselom obliku, radi bolje podnošljivosti od strane mišića i jetre.

Cholestoptim doprinosi održavanju normalnog krvnog pritiska i zdravlju kardiovaskularnog sistema.

Cholestoptim je klinički ispitan i dokazano u praksi pomaže u regulaciji nivoa LDL holesterola, a osim toga ima pozitivan efekat na nivo triglicerida i HDL („dobrog“ holesterola).

 

Preporučena doza

Odrasli: 1 tableta uveče pre spavanja

Ne sadrži laktozu i gluten

Ne sadrži citrinin

------------------------------------
Cholestopim
OPTIMALNI NIVO KOLESTEROLA

Vaš prirodni saveznik za regulaciju holesterola.

Holesterol je prisutan u svim ćelijama ljudskog tijela, posebno u mozgu, koži i drugim organima. Holesterol je veoma važan za mnoge metaboličke procese u organizmu, uključujući proizvodnju hormona, žuči i vitamina D. Međutim, visok nivo holesterola negativno utiče na zdravlje kardiovaskularnog sistema i uglavnom je povezan sa ishranom bogatom mastima i šećerom, tj. . prekomjerna težina i sjedilački način života.

Cholestoptim sadrži ekstrakte crvenog fermentisanog pirinča i ploda masline koji doprinose održavanju normalnog nivoa LDL holesterola.

Jedna tableta Cholestoptima sadrži 240 mg ekstrakta crvene fermentirane riže i 50 mg ekstrakta ploda masline.

Crvena fermentisana riža (Monascus purpureus) je prirodni preparat i njegov visoko koncentrirani glavni aktivni sastojak, monakolin K, doprinosi održavanju optimalnog nivoa holesterola. Monakolin je u kiselom obliku, radi bolje podnošljivosti od strane mišića i jetre.

Cholestoptim doprinosi održavanju normalnog krvnog pritiska i zdravlju kardiovaskularnog sistema.

Cholestoptim je klinički ispitan i dokazano u praksi pomaže u regulaciji nivoa LDL holesterola, a osim toga ima pozitivan efekat na nivo triglicerida i HDL („dobrog“ holesterola).

 

Preporučena doza

Odrasli: 1 tableta uveče pre spavanja

Ne sadrži laktozu i gluten

Ne sadrži citrinin

------------------------------------
Digesti Well

OPTIMALNA VARENJE

Uklonite osećaj težine u stomaku nakon obilnog obroka

 

Probava je otežana kada jedete previše, pijete previše ili nakon masnog obroka. Preopterećenje želuca je vrlo česta pojava danas i negativno utiče na kvalitetu svakodnevnog života.

Digesti Well pastile vam donose najbolje od prirode sa tri ključna sastojka koji djeluju u sinergiji i pomažu u uklanjanju osjećaja težine u želucu.

Suvi ekstrakti đumbira (Zingiber officinale) i matičnjaka (Melissa officinalis) doprinose prirodnom funkcionisanju probavnog sistema.

Kamilica (Matricaria recutita) uklanja osjećaj nadutosti.

Digesti Well pastile su prijatnog ukusa, bez dodatka šećera i veštačkih aroma.

Digesti Well je jednostavan za upotrebu. Tablete se mogu žvakati ili sisati kad god imate probavne smetnje.

Jedna Digesti Well pastila sadrži 20 mg suhog ekstrakta đumbira, 10 mg suhog ekstrakta matičnjaka i 10 mg suhog ekstrakta kamilice.

Digest Well stimuliše proizvodnju pljuvačke, koja brzo ublažava težinu u želucu nakon obilnog obroka.

Kada imate probavne smetnje, kada osjetite težinu u stomaku ili nakon obilnog obroka, možete sisati ili žvakati 1-6 pastila dnevno.

 

Preporučena doza

Djeca starija od 6 godina: 1 do 3 pastile dnevno, nakon jela

Odrasli: 1 do 6 pastila dnevno, nakon jela

 

Ne sadrži šećer i mentu.

Sadrži samo prirodne arome.

---------------------
Coldfree


ZA BOLJU ODBRANU ORGANIZMA

Jača imuni sistem

Umor, stres i zimska hladnoća mogu oslabiti vaš imuni sistem i učiniti vas ranjivijim.

Coldfree, na bazi ehinacee (Echinacea purpurea), vaš je najbolji saveznik iz prirode kada je prirodna odbrana vašeg tijela slaba. Coldfree pomaže u jačanju imunološkog sistema i prevenciji prehlade, a u slučaju da se prehladite, podržava vaš imuni sistem i ubrzava oporavak.

Ehinacea je jedan od najviše proučavanih biljnih lijekova. Aktivni dijelovi biljke su nadzemni dijelovi i korijen. Dokazano imunomodulatorno dejstvo ove biljke pomaže normalnom funkcionisanju imunog sistema.

Coldfree tablete daju vam sve najbolje od ehinacee. Jednostavni su za upotrebu i ne sadrže alkohol.

Coldfree sadrži 180 mg ceđenog soka od nadzemnog dela Echinacea purpurea.

Suhi ekstrakt je visoko koncentriran i vrhunskog kvaliteta.

 

Preporučena doza

Za prevenciju: 1 tableta 10 uzastopnih dana

Za stimulaciju prirodne odbrane organizma: 1 Coldfree tableta ujutro i 1 tableta uveče

------------------
ThymoWell 

Majčina dušica (Thymus vulgaris) ima 5.000-godišnju istoriju medicinske upotrebe. Hipokrat (460 pne - 370 pne) je vjerovao da timijan ima iskašljavajuća svojstva, odnosno olakšava iskašljavanje.

ThymoWell i ThymoPlus sadrže visokokvalitetni ekstrakt timijana koji umiruje i pročišćava grlo. Pomaže i kod promuklosti.

ThymoWell sirup za grlo sadrži visoko koncentrirani tečni ekstrakt timijana za optimalno umirujuće djelovanje. Doza za odrasle od 15 ml sadrži 2,25 g ekstrakta timijana.ThymoWell je potpuno prirodan sirup, bez parabena i konzervansa i bez umjetnih aroma.

ThymoWell pastile za grlo sadrže 30 mg suhog ekstrakta timijana, 20 mg vitamina C i eukaliptusa. Imaju prirodnu aromu timijana.

ThymoPlus pastile za grlo sadrže 30 mg suhog ekstrakta timijana, 30 mg vitamina C i eukaliptusa. Imaju prijatan ukus narandže.

ThymoWell i ThymoPlus pastile ne sadrže šećer i mentu, kao ni umjetne arome.

Vitamin C ubrzava oporavak, jer jača prirodnu odbranu organizma od prehlade. Eukaliptus djeluje umirujuće i osvježavajuće te poboljšava prohodnost respiratornog trakta. I Thymo Well sirup i pastile imaju prirodnu aromu timijana.
ThymoPlus
Ako više volite okus narandže, odaberite ThymoPlus.

 

Preporučena doza ThymoWell i ThymoPlus pastila:

Odrasli: 6 pastila dnevno

Trudnice i djeca starija od 4 godine: 4 pastile dnevno
ThymoWell sirup


Za zdravo grlo

Brzo ublažava upalu grlaThymoWell sirup:

Odrasli i djeca starija od 12 godina: 15 ml (1 supena kašika) 4 puta dnevno

Djeca od 3 do 6 godina: 10 ml (1 kašičica) 4 puta dnevno

Djeca od 7 do 11 godina: 20 ml (2 kašičice)

--------------------

 

DermaWell


OPTIMALNO ULJEŠAVANJE MANJIH KOŽNIH PROBLEMA

Potpuno prirodna njega kože

DermaWell je potpuno prirodna hidratantna krema koja smiruje manje iritacije nakon ujeda insekata, zatim suhu kožu, manje opekotine od sunca, svrab.

DermaWell sadrži visok postotak aktivnih sastojaka koji imaju trostruki sinergistički učinak: umiruju, hidratiziraju i pospješuju zacjeljivanje kože.

Tinktura kamilice (Matricaria chamomilla) smiruje iritacije i smanjuje otekline.

Tinktura nevena (Calendula officinalis) takođe deluje umirujuće na kožu. Lavanda (Lavandula angustifolia) potiče zacjeljivanje kože.

Mentol pruža osjećaj hlađenja koji brzo ublažava iritaciju.

DermaWell ne samo da smiruje iritacije, već je i hidratantna krema koja koži daje vlažnost.

Savršena krema za cijelu porodicu.

Kada putujete, ne zaboravite ponijeti DermaWell sa sobom.

 

Kako koristiti:

Nanesite tanak sloj kreme i utrljajte u kožu.

Ne sadrži parabene

Ne sadrži umjetne mirise.
Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.