Obavještenje

Makaroni sa gorgonzolom

igurno ste svi čuli za omiljeni američki „specijalitet“ Mac&Cheese, odnosno Makarone sa sirom. Jednostavno i zasitno jelo, pravi “comfort food”. 

Mi smo odlučili da malo eksperimentišemo i da ovom jednostavnom jelu damo notu elegancije kroz izbor sira – odlučili smo se za Gorgonzolu, jaki plavi sir italijanskog porekla. Jačinu gorgonzole ublažićemo svežinom pavlake, a budući da je sir aromatičan i jak, nisu potrebni neki specijalni začini.

Dame i gospodo, Mac&Cheese sa gorgonzolom!

SASTOJCI (za 4 osobe) : 

  • Makaroni 350 g​
  • Sir gorgonzola 200 g
  • Sveža pavlaka 100 ml​​
  • Biber

NAČIN PRIPREME:

  • Isecite gorgonzolu na male komade
  • U Zepter posudu stavite pavlaku, uključite na srednju temperaturu i ostavite da proključa
  • Stavite gorgonzolu u ključalu pavlaku i odmah sklonite sa ringle
  • Promešajte 2-3 puta da se gorgonzola istopi. U međuvremenu, u zasebnu Zepter posudu sipajte vodu, uključite na srednju temperaturu i ostavite da proključa
  • Stavite makarone u ključalu vodu i kuvajte, pazeći da ne prekoračite vreme kuvanja koje je preporučio proizvođač (obično 9 do 13 minuta)
  • Ocedite makarone u posudi sa perforiranim dnom
  • Vratite makarone u posudu u kojoj ste ih kuvali i dodajte istopljeni sir
  • Mešajte 2 minuta
  • Posolite i pobiberite po ukusu
  • Poslužite toplo u činiji za serviranje (TF-986-24). Možete dodati malo parmezana 

Prijatno!

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.