igurno ste svi čuli za omiljeni američki „specijalitet“ Mac&Cheese, odnosno Makarone sa sirom. Jednostavno i zasitno jelo, pravi “comfort food”.
Mi smo odlučili da malo eksperimentišemo i da ovom jednostavnom jelu damo notu elegancije kroz izbor sira – odlučili smo se za Gorgonzolu, jaki plavi sir italijanskog porekla. Jačinu gorgonzole ublažićemo svežinom pavlake, a budući da je sir aromatičan i jak, nisu potrebni neki specijalni začini.
Dame i gospodo, Mac&Cheese sa gorgonzolom!
SASTOJCI (za 4 osobe) :
- Makaroni 350 g
- Sir gorgonzola 200 g
- Sveža pavlaka 100 ml
- Biber
NAČIN PRIPREME:
- Isecite gorgonzolu na male komade
- U Zepter posudu stavite pavlaku, uključite na srednju temperaturu i ostavite da proključa
- Stavite gorgonzolu u ključalu pavlaku i odmah sklonite sa ringle
- Promešajte 2-3 puta da se gorgonzola istopi. U međuvremenu, u zasebnu Zepter posudu sipajte vodu, uključite na srednju temperaturu i ostavite da proključa
- Stavite makarone u ključalu vodu i kuvajte, pazeći da ne prekoračite vreme kuvanja koje je preporučio proizvođač (obično 9 do 13 minuta)
- Ocedite makarone u posudi sa perforiranim dnom
- Vratite makarone u posudu u kojoj ste ih kuvali i dodajte istopljeni sir
- Mešajte 2 minuta
- Posolite i pobiberite po ukusu
- Poslužite toplo u činiji za serviranje (TF-986-24). Možete dodati malo parmezana
Prijatno!