Obavještenje

Luksuz i stil – Porculan

PORCELAN

Dobro došli u carstvo Zepter kolekcije Masterpiece. Kolekcija u kojoj su vešte ruke majstora finim, maštovitim, zlatnim dekoracijama pretvorile svaki deo ovih sedam setova u predmet naše nepresušne želje za lepotom. Zepter Masterpiece kolekcija dobila je globalna priznanja za svoj kvalitet, zahvaljujući istančanom ukusu, prefinjenom stilu i vrhunskom umeću majstora, koji poklanjaju pažnju svakom detalju.

FINI DRAGULJI U CARSTVU LEPOTE

Zepter porcelan je vrhunski izraz Zepter pristupa ishrani, koji se ogleda u tri bitna zahteva: da obroci budu zdravi, ukusni i na kraju, da izgledaju dobro na stolu, kako bismo u potpunosti uživali u hrani i druženju.

Svih sedam kolekcija Zepter porcelana odlikuje izuzetno umeće izrade, vrhunski kvalitet i rafinirani ukus, ali i raznovrsnost stilova i idealan balans između klasične umetnosti i potreba savremenog čoveka.

Zepter Masterpiece kolekcija je inspirisana, pre svega, prirodnom lepotom, ali i onom koju je stvorio čovek. Prve zabeleške o drevnoj tradiciji napravio je u XIII veku Marko Polo, koji je, po povratku iz Kine, uporedio porcelan sa lepotom, nežnošću i tvrdoćom morske školjke (italijanski: Porcella).

NAJBOLJI KVALITET ZA KRALJEVSKU ELEGANCIJU

Zepter Masterpiece kolekcija isključivo se radi od tvrdog porcelana, koji je otporan na ogrebotine zahvaljujući visokom sadržaju kaolina (50-55%) i malim primesama kvarca i feldspata (20 odnosno 30%). Ova vrsta porcelana peče se na vrlo visokim temperaturama, do 1350-1460 ºC.

Zepter Masterpiece kolekcija proizvodi se po originalnom metodu proizvodnje porcelana, koji datira iz XVIII veka, kada je Johan Fridrih Betger (Johann Friedrich Böttger), koristeći formulu matematičara i naučnika Erenfrida Valtera von Čirnhausa (Ehrenfried Walther von Tschirnhaus) i eksperimentišući sa svojim holandskim kolegama, postavio temelje savremenog procesa proizvodnje porcelana. To je bio veliki korak napred, jer je do tada Kina bila jedini proizvođač porcelana, koji je u Evropu prevozila isključivo holandska Istočnoindijska kompanija. Porcelan je predstavljao bogatstvo, prestiž i rafinirani ukus bez premca…

Sada, u XXI veku, Zepter vraća porcelanu nekadašnji sjaj i ekskluzivnost, i tako svaku trpezu čini kraljevski elegantnom, a svakodnevne obroke pretvara u svečanosti.

LJEPOTA ROĐENA U VATRI

Kompanija Zepter proizvodi svoj ekskluzivni porcelan isključivo koristeći tehnike dekorisanja „u glazuri” i „na glazuri”.

Prilikom postupka dekorisanja „u glazuri”, osnovna boja se indirektno nanosi na posuđe pomoću nelepljivog papira, postupkom sito štampe, i zatim se peče na 1250°C, da bi boja prodrla u otopljenu glazuru. Na taj način porcelan dobija svoj prepoznatljiv sjaj. Nakon toga, vrši se postupak dekorisanja „na glazuri”: Zepter motivi (Royal, Imperial i Black & White) slikaju se rukom, sa ili bez zlatnih dekoracija, a zatim se porcelansko posuđe peče na 840 °C. Kao što nam naziv postupka govori, dekoracija se nalazi „na glazuri”.

Konačna faza je ručno nanošenje 22-karatnog zlata, koje pre pečenja ima braonkastu boju, zbog dodatih ulja i aditiva. Zatim se četkom dekorišu ivice posuđa. Ovaj postupak se naziva „pečenje zlata”, jer se odvija na temperaturi od 800 °C. Drške, dekoracije i bordure se oslikavaju isključivo ručno. Veština dekorisanja porcelana je usko specijalizovana, a znanje se decenijama prenosi sa jedne na drugu generaciju slikara. U poređenju sa fazama proizvodnje u izradi standardnog porcelana (na primer, motiv i zlatna dekoracija nanose se štampanjem), posebnost i apsolutna superiornost Zepter Masterpiece kolekcije odražavaju se u svakom detalju.

CERTIFIKAT O AUTENTIČNOSTI

Zepter International s ponosom potvrđuje da se ova kolekcija porcelana i Table Art proizvodi u potpunosti izrađuju ručno, od najkvalitetnijih materijala.

Vrhunski majstori rade na kompletnoj proizvodnji ovih proizvoda u Bavarskoj (Nemačka). Svaki komad se izrađuje od tvrdog porcelana, prema originalnom metodu koji potiče iz 18-og veka. Za nanošenje boje koristi se tehnika “u glazuri”, a zlato se nanosi tehnikom „na glazuri”.

Fina 22-karatna pozlata nanosi se ručno, specijalnom tehnikom “pečenja zlata”.

Zepter International garantuje najviše standarde kvaliteta i tehnologiju zahvaljujući odabiru najkvalitetnijih sirovina kontrolisanog, evropskog porekla i strogom nadzoru procesa proizvodnje.

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.