Obavještenje

Limunada od lubenice

Lubenica sadrži dosta vode i malo karolija pa je povoljna kod dijetalne ishrane, a uz to je i dobar diuretik i “čištač” organizma. Poboljšava PH vrijednost krvi, a krvne sudove čisti od masnih naslaga. Ipak, osim vode, sadrži mnogo korisnih sastojaka koji podstiču rad imunog sistema i povoljno utiče na kožu (hidrira je spolja i iznutra) tako da ako imate probleme sa aknama svakodnevno uzimanje soka od lubenice može da pomogne.

sok-od-lubenice.jpg

Isto tako sok od lubenice može pomoći u oporavku mišića poslije napornog vežbanja tj. ako popijete 450 ml soka od lubenice prije treninga imaćete manji osećaj umora u mišićima i niži otkucaj srca u toku dana.

Excalibur.gif
sok-od-lubenice2.jpg

Tako da vam savjetujem da je konzumirate što češće dok je u sezoni, bilo onako grickajući, bilo u vidu jednog ovakvog soka od lubenice obogaćenog limetom i nanom…

lubenica.jpg

Potrebno je:

(za oko 1 l soka)

  • jedna manja lubenica (od 2-3 kg) žuta ili crvena
  • 2-3 limete
  • 10-ak listova mente
  • malo meda (opciono)
crvena-i-zuta-lubenica.jpg

Način pripreme:

Lubenicu sam ijseckala na manje “kockice”, propustila kroz sokovnik a onda dodala i sok limete, listiće mente i malo meda, sve dobro promiješala, stavila u frižider da se dobro ohladi a zatim servirala sa malo leda, kolutova limete i listova nane.

lubenica-sok.jpg
lubenica-sokovi.jpg
Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.