Proljećna oaza u vašoj kuhinji!
Kremasta pasta sa mascarpone sirom i grilovanim pilećim prsima „obojena“ je brokolijem i kurkumom koje, osim što dobro izgledaju u tanjiru, imaju i mnoge nutritivne prednosti. Pripremajući pileća prsa na laganoj temperaturi bez dodavanja ulja, vode ili masti tokom procesa kuvanja, uspjeli smo da zadržimo svu nutritivnu vrednost i prirodne arome mesa, sa manje kalorija i bez otrovnih materija.
Takođe, Zepter posuđe nam je omogućilo da skuvamo brokoli bez vode, zahvaljujući posebno dizajniranim poklopcima, koji formiraju vodeni pečat oko ruba posude i samog poklopca, hermetički zatavara posudu i time omogućava kuvanje hrane u sopstvenim sokovima. Idealan balans za ukusnu hranu sa svim nutritivnim vrednostima za manje od 30 minuta!
Sastojci (za 4 osobe):
· 4 šnicle bijelog mesa
· 2 zelene, tikvice
· 300 g shimeji gljiva
· 1 veza mladog luka
· 10-ak listova sremuša
· 1-2 šake baby špinata
· 250 g mascarpone sira
· 100 ml bijelog vina
· 1 čen bijelog luka
· Biber
· Kurkuma
· 500 g sviježe tagliatelle paste
· Parmezan
· Lješnici
Način pripreme:
· Pileće grudi isjeći na filete i staviti u hladan Zepter Quadra tiganj Q-1918-SC, bez dodavanja ulja i vode
· Peći 3 minuta na 120°C, zatim okrenuti filete i peći ih još 5 minuta na 90°C, poklopljene
· Dok se piletina peče, kuvati brokoli na pari u Zepter posudi Z-1615, poklopljeno, 5min na 90°C
· Nakon što se fileti ispeku, izvaditi ih iz posude i prekriti. U tu istu posudu zatim dodati isjeckan mladi luk, tikvice i pečurke i dinstati 5 minuta na 90°C
· Otklopiti, dodati mascarpone sir, bijelo vino i bijeli luk i sve zajedno dinstati još 5 minuta
· Dodati skuvane taljatele, sitno isjeckan list sremuša i špinat. Sve promiješati
· Servirati u Zepter Flora porcelanu
Prijatno!