Obavještenje

Junetina sa pirinčanim rezancima

U receptu za junetinu sa testeninom od pirinča imate savršeno izbalansirane proteine, ugljene hidrate, vitamine i biljna vlakna. Inspiraciju smo pronašli u Aziji, a zahvaljujući njegovom veličanstvu, našem Zepter Woku, ovaj specijalitet spremićemo na poptuno zdrav i bezbjedan način. Kao što znate, namirnice spremljene u Zepter posudama zadržavaju sve hranjive sastojke, kao i ukus, a pripremaju se na zdrav način, bez dodavanja masti i vode. Pored toga, zahvaljujući metalu L 316, od koga je naše posuđe napravljeno, ne dolazi do otpuštanja kancerogenih i toksičnih materija prilikom termičke obrade. Naš wok možete koristiti u bilo kojoj kuhinji na bilo kom izvoru toplote, dakle, i na običnoj ringli, a pored azijskih specijaliteta, možete ga koristiti i za pripremu karija, italijanske hrane, kao i pečenja.

Pored našeg višenamjenskog woka, zvijezda ovog jela je junetina. Junetina je kvalitetno crveno meso boljeg kvaliteta od svinjskog, jer sadrži visoku hranjivu vrednost i dosta proteina, a manje masti i u odnosu na svinjsko meso. Prema teorijama o povezanosti konzumacije mesa i srčanih oboljenja, junetina se smatra zdravijim izborom. Ovo meso je bogato vitaminima i mineralima, a posebno gvožđem i cinkom. Ipak, veoma je bitno da znamo porijeklo mesa, kao i uslove u kojima farmske životinje žive i čime se hrane da bismo mogli da tvrdimo da je njihovo meso zdravo i bezbjedno za upotrebu. 

Takođe, treba imati u vidu da ne treba pretjerivati sa upotrebom mesa u ishrani i da je najbitnije za zdravlje i opštu dobrobit organizma raznovrsna i izbalansirana ishrana sa dosta voća i povrća. Mi ćemo našu junetinu iskombinovati sa sezonskim povrćem, a začini i pirinčane nudle će nam dati egzotično-pikantnu notu.

POTREBNI SASTOJCI (za 4 osobe):

  • 3 paprike (crvena, žuta, zelena)
  • 1 tikvica
  • 1 mrkva
  • 2 mlada luka 
  • šaka sjeckanog kupusa
  • 1k g junetine u soja sosu 
  • mješavina 5 začina
  • 400 g tjestenine od pirinča 
  • sjemenke suncokreta
  • susamovo ulje 

PRIPREMA:

  • U hladan Zepter Wok Z-W3045 bez vode i ulja ubaciti junetinu u soja sosu i začiniti je mješavinom 5 začina 
  •  Kuvati 3 minuta na srednjoj temperaturi od 120°C na indukcijskoj ploči
  • Isjeckati svo povrće na Felix Zepter dasci
  • Dodati povrće u wok sa junetinom i kuvati još 10 minuta na niskoj temperaturi od 90°C 
  • Zatim dodati pirinčane nudle, mladi luk , sjemenke suncokreta, susamovo ulje 
  • Servirati u Imperial Gold porcelanu 
Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.