Jagnjetina je vrsta crvenog mesa koje sadrži više gvožđa od piletine i ribe. Najvećim dijelom se sastoji od proteina, ali sadrži i promjenjive količine masnoća. Jagnjetina je odličan izvor proteina i sadrži sve amino kiseline koje su potrebne za rast i održavanje organizma. Iz ovih razloga se jagnjetina posebno preporučuje bodibilerdima, sportistima nakon napornih treninga i post-operativnim pacijentima.
Koristeći Zepter sistem pripremamo zdravu hranu na pravilan način, bez masnoća – kreiramo ukusnija, a zdravija jela.
- Hrana ljepše izgleda: boja, oblik i teksture su sačuvane.
- Hrana ima bolji ukus: prirodni ukusi i arome su sačuvane (čak i bez dodavanja soli).
- Hrana je zdravija: hranljive i biološke vrednosti (esencijalni nutrijetni, vitamini, minerali, proteini, mikro i makro elementi) su sačuvani. Hrana ne gori i ne sadrži akrolein, inače kancerogenu substancu.
Sastojci (za 4 osobe)
- 6 mrkvi
- 4 glavice luka
- 2 čena bijelog luka
- 100 g sušenih kajsija
- 50 g kapara
- miks 5 začina
- 4 komada jagnjetine
- 500 ml čaja od majčine dušice
- 1 veza majčine dušice
- 1 dl maslinovog ulja
PRIPREMA:
- Sipajte 500 ml prečišćenje vode iz Edel Wasser aparata u Z-1620 posudu
- Sačekajte da voda proključa, dodajte majčinu dušicu i napravite čaj
- Začinite jagnjetinu sa miksom od 5 začina, isjeckajte povrće i dodajte sve sastojke u hladnu Z-V3060 posudu, bez dodavanja ulja ili vode
- Uključite indukcionu ploču i kuvajte prvo na temperaturi od 160°C 5 minuta, zatim smanjite temperaturu na 90°C i kuvajte još 90 minuta
- Sklonite posudu sa indukcione ploče i ugasite je. Izmiksajte povrće, uz pomoč MixSy-a, dok ne dostignete konzistenciju sosa
- Servirajte uz salatu u Rio Gold porcelanu
Uzivajte u ovom impresivnom, ali ipak zdravom jelu!
Prijatno!
Šef Petra Gerić