Obradujte svoje voljene ukusnom jagnjetinom. Kao i do sada, Zepter misli o vašem zdravlju i zato vam predstavljamo recept pripremljen na zdrav način.
Obećavamo da ćete osjetiti pun ukus jagnjetine i uživati svim čulima.
Sastojci (4 porcije):
Posuda od 5l (Z-2850B)
- 6 mrkva
- Ruzmarin i majčina dušica
- 4 crna luka
- 2 kg jagnjećih kotleta
- 6 krompira
- 200 g tikve
- 200 g čeri paradajza
- Mljeveni biber po želji
- Sušeni morač
- 4 dcl bijelog vina
NAČIN PRIPREME
- Stavite jagnjeće kotlete u hladnu posudu sa ruzmarinom i majčinom dušicom
- Dodajte biber, morač, povrće (krompir, čeri paradajz, tikva, mrkvai crni luk) i bijelo vino
- Poklopite i stavite na indukciju.
- Prvih 10 minuta podesite srednju temperaturu – 160°C, zatim smanjite na 90°C i ostavite da se 1 sat polako kuva na niskoj temperaturi.
Prijatno!
Za Zepter
Šef Petra Gerić