Obavještenje

Gvakamole umak po Zepter receptu

„Viva La Mexico!“ – uzviknuće Vaši prijatelji kada im, umjesto klasičnih grickalica, poslužite Gvakamole umak pripremljen po našem receptu. Ovaj recept jeste inspirisan Meksikom, ali smo mu mi dodali i pesto sos za bogatiji ukus. Gvakamole je ukusni umak na bazi avokada koji možete poslužiti na prepečenom tostu ili u tortilji za doručak, kao hladno predjelo, a idealno je posluženje za umakanje uz tortilja čips ili neke zdrave krekere ili hrskavo povrće isjeckano na žilijen, ukoliko pazite na zdravu ishranu.

Za gvakamole Vam je potreban zreli avokado koji će ovom umaku dati bogatu i kremastu strukturu. Avokado je voćka puteraste stukture i veoma blagog mirisa i ukusa, izrazito zelene boje. Veoma je hranjiv i sadrži širok spektar nutritijenata kao što su vitamini K, B, A, C, zatim gvožđe, cink, fosfor, proteine i zdrave masti. Avokado je pun kalijuma koji pomaže obnavljanje svih ćelija u organizmu i smanjuje krvni pritisak. Takođe je i voćka sa najvišim procentom zdravih masti – oleinske kiseline koja pomaže u borbi protiv kancera. Neke naučne studije su dokazale da su ljudi koji često konzumiraju avokado zdraviji. Zato ga obavezno uvrsite u svoju ishranu, što da ne, i u obliku našeg današnjeg recepta.

Priprema je nikad jednostavnija, a od aparature Vam je potreban samo MixSy aparat za blendiranje .

SASTOJCI

  • 2 avokada nasjeckana i potopljena u limunov sok (da ne oksidira)
  • 1 luk srebrenac
  • 1 paradajz
  • Pesto
  • Čili po želji

PRIPREMA

Iseckani avokado potopiti u limunov sok i ubaciti sve u posudu za belendiranje zajedno sa drugim sjeckanim povrćem i pesto sosom, pa sve izmiksati MixSy-jem

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.