Obavještenje

Gazpacho

More Juice Press by ZEPTER je mnogo više od sokovnika pa osim za pripremu sokova, sladoleda, može se koristiti i za pripremu osvježavajućih, hladnih, čorbica punih korisnih minerala i vitamina.

Ništa se ne baca pa i u sljedećoj blog post objavi vam dajemo prijedlog kako da iskoristite “ostatak” pri pripremi ove čorbice.

Gaspaco-4.jpg

Prije nego što pređemo na recept samo da napomenemo da se More Juice Press super pokazao pri pripremi soka od paradajza koji možete praviti i u većim količinama kao dio zimnice.

SASTOJCI (3-4 osobe)

  • 1 kg paradajza
  • 1 manji krastavac
  • pola paprike
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • pola limuna
  • 1 čen bijelog luka
  • šaka svježeg bosiljka
  • malo maslinovog ulja
  • malo himalajske soli

PRIPREMA

  • Isjeckati svo povrće na krupnije komade i propustiti kroz More Juice Press
  • Čorbicu staviti u frižider da se dobro ohladi i zatim servirati
  • Isjeckati čeri paradajz na pola a krastavac na male kockice. U tanjir sipati čorbicu, malo posoliti, staviti paradajz, krastavca, sviježe sjeckani bosiljak i preliti sa malo maslinovog ulja
Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.