More Juice Press by ZEPTER je mnogo više od sokovnika pa osim za pripremu sokova, sladoleda, može se koristiti i za pripremu osvježavajućih, hladnih, čorbica punih korisnih minerala i vitamina.
Ništa se ne baca pa i u sljedećoj blog post objavi vam dajemo prijedlog kako da iskoristite “ostatak” pri pripremi ove čorbice.
Prije nego što pređemo na recept samo da napomenemo da se More Juice Press super pokazao pri pripremi soka od paradajza koji možete praviti i u većim količinama kao dio zimnice.
SASTOJCI (3-4 osobe)
- 1 kg paradajza
- 1 manji krastavac
- pola paprike
- 1 manja glavica crvenog luka
- pola limuna
- 1 čen bijelog luka
- šaka svježeg bosiljka
- malo maslinovog ulja
- malo himalajske soli
PRIPREMA
- Isjeckati svo povrće na krupnije komade i propustiti kroz More Juice Press
- Čorbicu staviti u frižider da se dobro ohladi i zatim servirati
- Isjeckati čeri paradajz na pola a krastavac na male kockice. U tanjir sipati čorbicu, malo posoliti, staviti paradajz, krastavca, sviježe sjeckani bosiljak i preliti sa malo maslinovog ulja