Obavještenje

Farbanje uskršnjih jaja na pari

Učinite farbanje jaja ove godine kreativnijim uz Zepter! Farbanje uskršnjih jaja na pari je idealan način da uključite cijelu porodicu u zabavne proljetne aktivnosti, a uz Zepter posuđe proces kuhanja i farbanja jaja je još lakši. Uz pomoć sistema za slaganje, odnosno farbanje jaja na paru, dobijamo jedinstven mramorni efekat, gde zahvaljujući mnogo lakšem kuvanju jaja ne pucaju tokom pripreme.

Slikanje-uskršnjih-jaja-u-Zepter-lonci-sa-perforiranim-dnom.jpeg

Ukrašavanje jaja je vaša mašta i volja. Kombinujte i igrajte se bojama, tako da se boje slažu, na primer: plava i zelena, ljubičasta i roze, narandžasta i crvena… Po želji možete koristiti i dodatne ukrase u vidu nalepnica, koje mogu ostati zakačene, ili ih možete ukloniti kada se boja osuši.

potrebno je:

14 jaja sa belom ljuskom
2 kesice žute boje (prašak) za jaja
2 kesice narandžaste boje (u prahu) za jaja
2 vrećice crvene boje (prah) za jaja
1 litar vode
Biljno ulje
Zepter kontejner sa perforiranim dnom Z-S20
Zepter kontejner Z-2030

Uskršnja-jaja-u-zepter-porcelain.jpeg

Priprema:

Jaja dobro operite
Ukrasite naljepnicama (opciono)
Postavite Zepter posudu Z-2030 na indukcijsku ploču, a zatim postavite Zepter posudu sa perforiranim dnom na nju
Jaja stavite u posudu sa perforiranim dnom i prelijte ih sa 1L vode, da sva jaja budu mokra (ovo je bitno, inače neće ostati boja)
Ravnomjerno nanesite boju na jaja
Pokrijte i kuhajte na pari na 120°C 40 minuta
Kada se jaja ohlade i boja osuši, lagano ih premažite biljnim uljem

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.