Obavještenje

Dragocijeni sastojci iz prirode

La Danza Age Defense Serum 

Mnogi faktori dovode do prijevremenog starenja kože. U izvjesnoj mijeri, možemo da utičemo na spoljašnje uzroke, kao što su izlaganje sunčevoj svijetlosti, nedostatak sna, ishrana (šest uzročnika prevremenog starenja)Međutim, starenje je i neizjbežan prirodni proces. Vremenom, svi dobijamo vidljive bore na licu. Prirodno je da lice postepeno gubi svoju mladalačku punoću, a koža postaje tanja i suvlja. Dakle, kako možemo da produžimo sviježinu i mladalački izgled kože lica? Kako možemo da pobijedimo vrijeme?

Kompanija Zepter je inspiraciju i dragocijene sastojke potražila u prirodi. Primijetili smo da su neke biljke i morske trave koje žive u ekstremnim uslovima stekle izvijesne sposobnosti koje im pomažu da prežive u surovom okruženju. Shvatili smo da možemo da iskoristimo te njihove karakteristike i tako usporimo proces starenja. U potrazi za dragocijenim sastojcima za naš serum, za lice protiv starenja kože (Age Defense Serum), putovali smo u džungle Amazona i na obale Francuske, istraživali smo okeane.

Evo šta smo pozajmili iz prirode za naš serum za lice protiv starenja kože (La Danza Age Defense Serum). Upoznajte njegove dragocijene sastojke:

1. Zlatna morska trava: Laminaria ochroleuca: 

Laminaria ochroleuca (smeđa morska trava) je žućkasto-smeđa alga (digitata kelp) koja dostiže dužinu do 1,5 m i obično se nalazi na manjim dubinama hladnih okeana. Jedna je od malobrojnih vrsta koja deluje odbojno na druge biljke i životinje, jer ne dozvoljava da se nastane na njenoj površini. Takođe je poznata i pod nazivom zlatna morska trava i otporna je na UV zračenje. Iz nje se dobija antileukin 6, moćan aktivni sastojak koji se koristi za proizvodnju La Danza Anti Age seruma. Dokazano je da štiti i jača balans hidrolipida u koži, dijeluje protivupalno i štiti DNK ćelija od oštećenja usljed UV zračenja.

2. Sacha inchi:

Sacha inchi, ili inka kikiriki, je sijeme biljke koja raste u planinama Perua. Ova super-biljka iz amazonske prašume se već 3.000 godina uzgaja i koristi za ishranu. Njene sijemenke su bogate proteinima, omega masnim kiselinama 3, 6 i 9, vitaminom E (alfa tokoferol), karotinoidima (vitamin A) i vlaknima. Inka kikiriki je najbogatiji prirodni izvor OMEGA 3 masnih kiselina i naučno je dokazano da efikasno stimuliše regeneraciju ćelija, smanjuje upalu kože i liječi iritacije.

3. Caklenjača (Salicornia)

Salicornia (caklenjača) je rasprostranjena na obali La Manša u Francuskoj, gdje raste u pjeskovitom zemljištu. Iz ove biljke se dobija hidrasalinol, jedinstven, prirodni sastojak. Za vrijeme plime, ova biljka je skoro potpuno prekrivena vodom, dok je tokom oseke izložena vijetru i suncu. Kako bi se prilagodila ovim promijenama, razvila je sistem za prenos vode i amonijum jona koji igra ključnu ulogu u zaštiti od dehidratacije i velikih oscilacija u koncentraciji soli. Dokazano je da hidrosalinol smanjuje gubitak vode iz kože i povećava hidrataciju.

Ovi dragocijeni sastojci iz prirode, luksuzne formule i švajcarska nanotehnologija ključni su elementi izvanredne La Danza linije za njegu kože. Dobra sinergija prirode i nauke daje vrhunske rezultate u njezi ljepote i borbi protiv znakova starenja uz pomoć moćnih prirodnih sastojaka.

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.