Obavještenje

Domaće njoke

Sa samo nekoliko sastojaka, sami možete napraviti sviježe domaće njoke, čiji se ukus razlikuje od kupovnih. Proces pravljenja njoka je izuzetno sličan knedlama, a razlika je u dodavanju krompira i parmezana.

Za pravljenje njoka nije vam potreban mikser niti specijalni dodaci za mućenje, već samo oklagija.

Zahvaljujući Zepter Masterpiece posuđu i Syncro-click poklopcu jelo je brže gotovo. Krompir smo skuvali na niskoj temperaturi, za duplo kraće vreme uz minimalnu količinu vode i uz to sačuvali sve hranljive sastojke.

Oduševite svoju porodicu ili goste drugačijom i bržom pripremom. Servirajte njoke sa prelivom od mesa kao što su Bolonjeze ili paradajz sosom.

Savjet šefa: Napravite veću količinu njoka i sačuvajte ih u VacSy posudama tako što ih možete zamrznuti i do 2 meseca.

Sastojci:

  • 2kg krompira
  • 3 jaja
  • 200g parmezana
  • 1kg brašna
  • 1dl vode iz Aqueene

Domace-njoke-2.jpg

Priprema:

  • U hladnu Zepter posudu Z-2042 staviti cijele, neoljuštene krompire.
  • Prelijte 1dl vode iz Aqueena pro i poklopite Syncro-clik-om Z-420-20.
  • Kuvati na visokoj temperaturi od 240C sve dok sigurnosni crveni ventil ne iskoči, a zatim smanjiti temperaturu na 90C i kuvati još 10min.
  • Nakon toga, skloniti sa izvora toplote i sačekati da se crveni sigurnosni ventil spusti.
  • Oljuštiti i narendati krompir.
  • Pomiješati jaja, parmezan i brašno sa krompirom i miješati sve dok se ne sjedini.
  • Tijesto uvaljati u duguljaste oblike debljine oko 1,5 cm isjeći i oblikovati u njoke.
Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.