Sa samo nekoliko sastojaka, sami možete napraviti sviježe domaće njoke, čiji se ukus razlikuje od kupovnih. Proces pravljenja njoka je izuzetno sličan knedlama, a razlika je u dodavanju krompira i parmezana.
Za pravljenje njoka nije vam potreban mikser niti specijalni dodaci za mućenje, već samo oklagija.
Zahvaljujući Zepter Masterpiece posuđu i Syncro-click poklopcu jelo je brže gotovo. Krompir smo skuvali na niskoj temperaturi, za duplo kraće vreme uz minimalnu količinu vode i uz to sačuvali sve hranljive sastojke.
Oduševite svoju porodicu ili goste drugačijom i bržom pripremom. Servirajte njoke sa prelivom od mesa kao što su Bolonjeze ili paradajz sosom.
Savjet šefa: Napravite veću količinu njoka i sačuvajte ih u VacSy posudama tako što ih možete zamrznuti i do 2 meseca.
Sastojci:
- 2kg krompira
- 3 jaja
- 200g parmezana
- 1kg brašna
- 1dl vode iz Aqueene
Priprema:
- U hladnu Zepter posudu Z-2042 staviti cijele, neoljuštene krompire.
- Prelijte 1dl vode iz Aqueena pro i poklopite Syncro-clik-om Z-420-20.
- Kuvati na visokoj temperaturi od 240C sve dok sigurnosni crveni ventil ne iskoči, a zatim smanjiti temperaturu na 90C i kuvati još 10min.
- Nakon toga, skloniti sa izvora toplote i sačekati da se crveni sigurnosni ventil spusti.
- Oljuštiti i narendati krompir.
- Pomiješati jaja, parmezan i brašno sa krompirom i miješati sve dok se ne sjedini.
- Tijesto uvaljati u duguljaste oblike debljine oko 1,5 cm isjeći i oblikovati u njoke.