Obavještenje

Domaće njoke sa gamborima i kozicama

Pored toga što hrana koja potiče iz morskih dubina prija nepcu, balansirana ishrana s tri obroka ribe ili morskih plodova nedeljno doprinosi zdravlju cijelog organizma. Naime, morska riba i morski plodovi odličan su izvor hranjivih materija, vitamina i minerala. Sadrže skoro istu količinu bjelančevina kao i meso, ali su niskokalorični, te su pogodni za dijetetsku ishranu. Mi smo se danas odlučili za veoma ukusnu kombinaciju kozica i gambora.

Dozvolite da Vam predstavimo glavne zvijezde ovog aromatičnog jela inspirisanog mirisom mora:

Kozice i gambori, kao i svi morski plodovi, sadrže veliku količinu zdravih omega-3 masnih kiselina, koje pozitivno djeluju na kardiovaskularni sistem – štite rad srca, smanjuju rizik od srčanog udara i doprinose snižavanju visokog krvnog pritiska. 

SASTOJCI: (za 4 osobe)

  • 400 g njoka (ili 100 g po osobi)
  • 200 g gambora
  • 200 g kozica
  • 400 g paradajza (isjeckanog na kockice)
  • 80 g tikvica
  • 40 g bosiljka
  • 0,2 l maslinovog ulja

PRIPREMA:

  • Nasjeckate paradajz i tikvicu tehnikom concasse (Concasse tehnika je sječenje paradajza bez ljuske i sjemenki na sitne kockice, a kvalitetni Zepter nož od nerđajućeg čelika i daska za sječenje učiniće da s lakoćom savladate ovu tehniku.)
  • Očistite kozice.
  • U hladan tiganj Z-FP2425-SC/S prvo stavite gambore, kozice, pa povrće, a zatim njoke odozgo
  • Poklopite i stavite tiganj na indukcionu ploču, na srednju temperaturu od 160°C i ostavite da se sve zajedno kuva 2 minuta, a zatim smanjite na nisku temperaturu od 90°C i ostavite još 15 minuta
  • Kada je gotovo, sklonite sa izvora toplote
  • Dodajte maslinovo ulje i lagano mješajte
  • Poslužite sa listićima bosiljka i sviježe sjeckanim peršunom

Primjetili ste da u pripremi nismo koristili masti ni vodu i na taj način smo maksimalno sačuvali nutritivne vrednosti sastojaka a ukusi su ostali božanstveno aromatični, jer su se kuvali u sopstvenim sokovima. Sve to zahvaljujući Zepter Masterpiece posudama sa non-stick dnom, koje su napravljene od superiornog metala L 316, što omogućava pripremu hrane na niskim, kontrolisanim temperaturama, bez dodavanja masti i vode. Tokom pripreme hrane ne dolazi do stvaranja kancerogenih materija, te je ovaj način pripreme potpuno bezbedan po Vaše zdravlje.

Uživajte u zdravim i ukusnim namirnicama pripremnjenim na zdrav način. Ukus mora u Vašem domu!

Za Zepter

Šef Petra Gerić

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.