Vjerujete li da možete pripremiti cijeli obrok za samo 15 minuta? Dodajte tome i vrijeme potrebno za pripremu i seckanje hrane, kao i za serviranje, ali opet će to biti super brzo i super lako sa našom Zepter daskom i dobrim kuhinjskim nožem!
Spojili smo domaću tjesteninu, najbolji komad mesa i malo povrća i dobili ovaj fantastičan, ali lagan obrok. Lako se konzumira i priprema.
Odrezak je najkvalitetniji i najsočniji komad govedine ekstra kategorije. Toliko je mekano i sočno da ne spada u tri osnovne kategorije mesa. Govedina je odličan izvor proteina, selena, cinka, fosfora, gvožđa i vitamina B kompleksa. Iako se svrstava u crveno meso, pripremanjem odreska sa povrćem dobićemo nutritivno vredan i zdrav obrok.
Kako bismo ga učinili još zdravijim, pripremit ćemo ga u našim Zepter posudama zajedno s ostalom hranom. Takođe, namirnice koje se čuvaju u Zepter posudama zadržavaju sve hranljive materije, kao i ukus, i pripremaju se na zdrav način, bez dodavanja masti i vode. Osim toga, zahvaljujući metalu 316-L, od kojeg je napravljeno naše posuđe, ne dolazi do oslobađanja kancerogenih i toksičnih tvari tokom termičke obrade.
Sastojci za 4 osobe:
400 g domaće taljatele testenine
400 g bifteka
400 g paradajza (isjeckan tehnikom konkase)
40 g svježeg začinskog bilja (vlasac, peršun, timijan)
0,8 dcl maslinovog ulja
400 g Grana padano sira
4 g bibera
PRIPREMA:
Paradajz isjeckajte tehnikom konkase
Odrezak narežite na taljate (režnjeve).
Prvo stavite biftek u hladnu Zepter tepsiju Z-FP2828-LS, a zatim dodajte paradajz
Povrću i mesu dodajte svježe napravljene taljatele
Poklopite i kuhajte na srednjoj temperaturi od 160°C 2 minute, a zatim smanjite temperaturu na 90°C i lagano kuhajte još 10 minuta
Kada je tjestenina kuhana, isključite izvor topline i dodajte maslinovo ulje i svježe začinsko bilje
Lagano promiješajte
Dodajte biber po želji
Poslužite u Rio porcelanu i dodajte još svježeg začinskog bilja i kriške Grana Padano sira
Hrana kuvana u sopstvenom soku za samo 15 minuta!
Prijatno!
načelnik Petra Gerić