Obavještenje

Domaća pasta sa biftekom i povrćem

Vjerujete li da možete pripremiti cijeli obrok za samo 15 minuta? Dodajte tome i vrijeme potrebno za pripremu i seckanje hrane, kao i za serviranje, ali opet će to biti super brzo i super lako sa našom Zepter daskom i dobrim kuhinjskim nožem!

Spojili smo domaću tjesteninu, najbolji komad mesa i malo povrća i dobili ovaj fantastičan, ali lagan obrok. Lako se konzumira i priprema.

Odrezak je najkvalitetniji i najsočniji komad govedine ekstra kategorije. Toliko je mekano i sočno da ne spada u tri osnovne kategorije mesa. Govedina je odličan izvor proteina, selena, cinka, fosfora, gvožđa i vitamina B kompleksa. Iako se svrstava u crveno meso, pripremanjem odreska sa povrćem dobićemo nutritivno vredan i zdrav obrok.

Domaca-pasta-sa-biftekom-i-povrcem-2.png

Kako bismo ga učinili još zdravijim, pripremit ćemo ga u našim Zepter posudama zajedno s ostalom hranom. Takođe, namirnice koje se čuvaju u Zepter posudama zadržavaju sve hranljive materije, kao i ukus, i pripremaju se na zdrav način, bez dodavanja masti i vode. Osim toga, zahvaljujući metalu 316-L, od kojeg je napravljeno naše posuđe, ne dolazi do oslobađanja kancerogenih i toksičnih tvari tokom termičke obrade.

Sastojci za 4 osobe:

400 g domaće taljatele testenine
400 g bifteka
400 g paradajza (isjeckan tehnikom konkase)
40 g svježeg začinskog bilja (vlasac, peršun, timijan)
0,8 dcl maslinovog ulja
400 g Grana padano sira
4 g bibera

PRIPREMA:

Paradajz isjeckajte tehnikom konkase
Odrezak narežite na taljate (režnjeve).

Prvo stavite biftek u hladnu Zepter tepsiju Z-FP2828-LS, a zatim dodajte paradajz

Povrću i mesu dodajte svježe napravljene taljatele
Poklopite i kuhajte na srednjoj temperaturi od 160°C 2 minute, a zatim smanjite temperaturu na 90°C i lagano kuhajte još 10 minuta
Kada je tjestenina kuhana, isključite izvor topline i dodajte maslinovo ulje i svježe začinsko bilje
Lagano promiješajte
Dodajte biber po želji
Poslužite u Rio porcelanu i dodajte još svježeg začinskog bilja i kriške Grana Padano sira

Hrana kuvana u sopstvenom soku za samo 15 minuta!

Prijatno!

načelnik Petra Gerić

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.