Napravite izvrsnu domaću tjesteninu od crnih linguina obojenih mastilom lignje. Zreli, crveni čeri paradajz, gambori, sviježa zelena špargla i bosiljak dodaju još nekoliko divnih boja ovom jelu – a da ne spominjemo nevjerovatan ukus.
Zahvaljujući Zepter Masterpiece posuđu, nije bilo potrebno dodavati ulje ili vodu u tjesteninu prilikom pripreme. Zepter Masterpiece posuđe izrađeno je od nerđajućeg čelika 316L, što vam omogućava pripremu hrane na nižim temperaturama, čuvajući sve potrebne sastojke i zadržavajući sve nutritivne vrijednosti. Ono što je najvažnije, prilikom procesa kuvanja, ne otpuštaju se toksične supstance.
Sastojci:
- 500g gambora
- 250g čeri paradajza
- 1 tikvica
- 500g špargli
- 400g sviježih crnih linguina
- 2 kašike soja sosa
- 1dl bijelog vina
- 1 mladi luk
- 1 veza sviježeg bosiljka
- 10g oraha
- 1dl maslinovog ulja
- Biber
Priprema:
- U hladan Zepter Wok Z-W2424-SC, bez ulja i vode, staviti gambore, nasjeckan čeri paradajz, tikvice i špargle.
- Preko povrća dodati tjesteninu i preliv od bijelog vina i soja sosa.
- Poklopiti i kuvati 3min na srednjoj temperaturi 160°C, a zatim smanjiti temperaturu na 90°C i kuvati 10 min.
- Dodati crni luk, svijež bosiljak i isjeckane orahe.
- Prelijte maslinovim uljem, začinite biberom po želji i promješajte da se sve sjedini.
- Servirati u Rio porcelanu.