Obavještenje

Crni linguini sa gamborima

Napravite izvrsnu domaću tjesteninu od crnih linguina obojenih mastilom lignje. Zreli, crveni čeri paradajz, gambori, sviježa zelena špargla i bosiljak dodaju još nekoliko divnih boja ovom jelu – a da ne spominjemo nevjerovatan ukus.

Zahvaljujući Zepter Masterpiece posuđu, nije bilo potrebno dodavati ulje ili vodu u tjesteninu prilikom pripreme. Zepter Masterpiece posuđe izrađeno je od nerđajućeg čelika 316L, što vam omogućava pripremu hrane na nižim temperaturama, čuvajući sve potrebne sastojke i zadržavajući sve nutritivne vrijednosti. Ono što je najvažnije, prilikom procesa kuvanja, ne otpuštaju se toksične supstance. 

Crni-linguini-sa-gamborima-(1).jpg

Sastojci: 

  • 500g gambora
  • 250g čeri paradajza
  • 1 tikvica
  • 500g špargli
  • 400g sviježih crnih linguina
  • 2 kašike soja sosa
  • 1dl bijelog vina
  • 1 mladi luk
  • 1 veza sviježeg bosiljka 
  • 10g oraha 
  • 1dl maslinovog ulja
  • Biber

Priprema

  • U hladan Zepter Wok Z-W2424-SC, bez ulja i vode, staviti gambore, nasjeckan čeri paradajz, tikvice i špargle.
  • Preko povrća dodati tjesteninu i preliv od bijelog vina i soja sosa.
  • Poklopiti i kuvati 3min na srednjoj temperaturi 160°C, a zatim smanjiti temperaturu na 90°C i kuvati 10 min.
  • Dodati crni luk, svijež bosiljak i isjeckane orahe.
  • Prelijte maslinovim uljem, začinite biberom po želji i promješajte da se sve sjedini. 
  • Servirati u Rio porcelanu. 

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.