Obavještenje

Brancin

Brancin je riba koja je omiljena među restoranskim kuvarima i za njom vlada velika potražnja. Kada se pripremi na pravilan način ova riba ima svilenkastu teksturu i sočno meso. Porcija brancina je nisko kalorična i odličan je izvor proteina, selena i omega-3 masnih kiselina.

Sastojci (za 4 osobe):

  • Brancin 1 kg
  • Čeri paradajz 1 pakovnje
  • Masline 100 g
  • Tikva 100 g
  • Brokoli 100 g
  • Karfiol 100 g
  • Bijeli luk 2 češnja
  • Sviježe začinsko bilje 1 veza, 100 g
  • Maslinovo ulje

Način pripreme

  • Stavite brancin na Zepterovu Felix dasku za sječenje
  • Bez skidanja kože, napunite ribe sviježim začinskim biljem i bijelim lukom
  • Stavite brancin u hladnu Z-V3025Z gril posudu, bez dodavanja ulja i vode
  • Dodajte preostale sastojke u posudu i poklopite. Kuvajte na indukcionoj ploči:
  • 5 minuta na srednjoj temperaturi od 160 ° C
  • 15 minuta na niskoj temepraturi od 90 ° C
  • Filetirajte ribu
  • Servirajte u Rio Black ovalnom tanjiru i dodajte maslinovo ulje

Kombinacija superiornog 316L metala, najsavremenije tehnologije i pametnog dizajna, koji čine Zepter Masterpiece posuđe, omogućava kuvanje bez vode i prženje bez masnoća. Rezultati su zdravija i ukusnija hrana koja zadržava pirodne arome, ukus i hranljive materije (vitamine, minerale, proteine, mikro i makro elemente), sa manje kalorija i bez opasnih supstanci.

Revolucionarni sistem posuđa koje se mogu slagati jedno na drugo vam štedi hranu, energiju, vreme i novac, a što je najvažnije, štiti vaše zdravlje.

Šef Petra Gerić

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.