Brancin je riba koja je omiljena među restoranskim kuvarima i za njom vlada velika potražnja. Kada se pripremi na pravilan način ova riba ima svilenkastu teksturu i sočno meso. Porcija brancina je nisko kalorična i odličan je izvor proteina, selena i omega-3 masnih kiselina.
Sastojci (za 4 osobe):
- Brancin 1 kg
- Čeri paradajz 1 pakovnje
- Masline 100 g
- Tikva 100 g
- Brokoli 100 g
- Karfiol 100 g
- Bijeli luk 2 češnja
- Sviježe začinsko bilje 1 veza, 100 g
- Maslinovo ulje
Način pripreme:
- Stavite brancin na Zepterovu Felix dasku za sječenje
- Bez skidanja kože, napunite ribe sviježim začinskim biljem i bijelim lukom
- Stavite brancin u hladnu Z-V3025Z gril posudu, bez dodavanja ulja i vode
- Dodajte preostale sastojke u posudu i poklopite. Kuvajte na indukcionoj ploči:
- 5 minuta na srednjoj temperaturi od 160 ° C
- 15 minuta na niskoj temepraturi od 90 ° C
- Filetirajte ribu
- Servirajte u Rio Black ovalnom tanjiru i dodajte maslinovo ulje
Kombinacija superiornog 316L metala, najsavremenije tehnologije i pametnog dizajna, koji čine Zepter Masterpiece posuđe, omogućava kuvanje bez vode i prženje bez masnoća. Rezultati su zdravija i ukusnija hrana koja zadržava pirodne arome, ukus i hranljive materije (vitamine, minerale, proteine, mikro i makro elemente), sa manje kalorija i bez opasnih supstanci.
Revolucionarni sistem posuđa koje se mogu slagati jedno na drugo vam štedi hranu, energiju, vreme i novac, a što je najvažnije, štiti vaše zdravlje.
Šef Petra Gerić