Obavještenje

Biftek sa prilogom od crnog pirinča

Iako se crveno meso ne preporučuje baš uvijek kada je zdravlje u pitanju, ono je ipak fanstatičan izvor proteina, selena, cinka, fosfora, gvožđa i vitamina B, koje je sasvim uredu konzumirati s vremena na vrijeme.

Mi smo izabrari odreske bifteka i uparili ih sa šarenim prilozima od crvene, žute i zelene paprike i ukusnim crnim pirinčem sa kukuruzom, mladim lukom i avokadom. Kada je u pitanju izbor sastojaka, imajte na umu da šareno gotovo uvijek znače zdravije!

Da bi zadržali nutritivne vrijednosti naših sastojaka, jelo smo pripremali u Zepter Masterpiece posuđu izrađenog od 316L nerđajućeg čelika i URA tehnologije, koja nam je omogućila da kuvamo na nižim temperaturama i bez brige da će se hrana zalijepiti za posudu. Kao rezultat toga, pripremili smo jelo bez dodavanja ulja, vode ili masti u toku procesa kuvanja.

Image

Sastojci (za 4 osobe):

  • 4-6 odreska bifteka

za marinadu:

  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice granula bijelog luka
  • 1 kašičica granula crnog luka
  • 1/2 kašičice kumina
  • 1 kašičica ljute, dimljene, paprike
  • 1/2 kašičica bibera
  • 30 ml maslinovog ulja

za prilog od crnog pirinča:

  • 200 g crnog pirinča
  • 200 g kuvanog kukuruza
  • 1 avokado
  • 1 veza mladog luka
  • 2 kašike pesto sosa
  • sok pola limuna
  • Biber

za prilog od paprike:

  • po 1 crvena, žuta i zelena paprika
  • 1 glavica crvenog luka
  • Biber
Image

Način pripreme:

Pirinač

  • U hladnu Zepter posudu Z-2015 staviti pirinač i preliti sa 400ml prečišćene vode iz Aqueene. Koristeći  sistem za slaganje Zepter posuđa, na vrh postaviti Z-3AC rende, podizač i redukcijski prsten, kako bi se kukuruz kuvao na pari. Poklopiti i kuvati 2 minuta na 120°C, zatim smanjiti temperaturu na 90°C i kuvati još 20 minuta
  • Nakon kuvanja, skloniti sa izvora toplote i ostaviti da odstoji još 10 minuta
  • Pomiješati kukuruz sa pirinčem, sjeckanim mladim lukom i avokadom, zatim preliti pestom, limunovim sokom i biber
  • Sve dobro promiješati i servirati u Zepter Black & White činiji za serviranje

Paprike

  • U Zepter Quadra gril posudu dodati nasjeckani luk i papriku, bez dodavanja ulja ili vode u posudu
  • Poklopiti i kuvati 2 minuta na 120°C, zatim smanjiti temperaturu na 90°C, otklopiti i kuvati još 5 minuta uz povremeno mešanje
  • Skloniti sa izvora toplote, začiniti maslinovim uljem, biberom i mikro zelenilom.

Biftek

  • Pomiješati sastojke za marinadu
  • Biftek filetirati na odrezke debljine oko 3cm i uvaljati ih u marinadu. Staviti meso u VacSy posudu i ostaviti 1-2 sata ili preko noći da odstoji u frižideru
  • Izvaditi meso iz frižidera sat vremena prije pripreme
  • U hladan Zepter grill tiganj Z-1918-SC staviti biftek, bez dodavanje ulja ili vode, i peći  3 minuta na 120°C, zatim smanjiti temperaturu na 90°C, okrenuti biftek i poklopljeno peći još 5 minuta
  • Izvaditi biftek iz tiganja i ostaviti da odstoji 5-10 minuta prije sječenja na trake
  • Preliti biftek pesto sosom i servirati u Black&White porcelanu. Servirati sa prilozima od paprika i crnog pirinča
Image

Prijatno!

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.