Obavještenje

Anticelulitni tretmani – 7 provjerenih načina da se riješite celulita

S prvom naznakom lijepog vremena, tko o čemu, žene o celulitu.

Gunđamo, zavidimo muškarcima, tražimo čudesna rješenja po cijelom internetu. “Kako se riješiti celulita” postaje popularan naslov tekstova i blog postova, broj pretraga na Googleu za ovim pojmom raste, a po tisućiti put se čitaju iskustva i savjeti na forumima.

Celulit postaje gotovo opsesija. Što je donekle i razumljivo, jer nitko od nas ne želi da “narančina kora” viri ispod haljine ili suknje ili da odvlači pažnju s novog kupaćeg kostima.

Ako želimo biti iskreni prema sebi, priznat ćemo da, ma što reklame govorile, nema čuda i jednostavnog rješenja.

Ali postoji provjereni recept koji može smanjiti i držati celulit pod kontrolom. A to je: uravnotežena prehrana, tjelesna aktivnost, puno tekućine te odgovarajući anticelulitni tretmani i masaže.

Ovaj put fokusiramo se na dokazano učinkovite tretmane. Želite li se zaista riješiti celulita i pripremiti se za ljeto, pronađite odgovore za sebe u sljedećim recima i krenite.

Počinjemo:

Kriolipoliza protiv celulita
Nastala prije nekoliko godina u Sjedinjenim Američkim Državama, ova tehnika uključuje hladni tretman sala i celulita koji oblikuje konture tijela. Koriste se prilagodljivi aplikatori koji usisavaju i hlade masno tkivo, bez oštećenja ili ozljeđivanja kože. Mrtve masne stanice se zatim postupno uklanjaju normalnim metaboličkim procesima kroz limfni sustav.

Prilikom nanošenja aplikatora na tretirani dio tijela, koža, tkivo i masno tkivo se uvlače u posebno dizajnirani termodinamički vakuumski aplikator. Na taj se način zahvaćeno masno tkivo izolira od ostatka tijela tako da kriolipoliza nema štetnih učinaka na druge organe i tkiva u tijelu.

Ovaj tretman se smatra vrlo učinkovitim u borbi protiv celulita. Bezbolna je, tehnika nije invazivna, rezultati su relativno trajni, a potrebna su minimalno 3 tretmana. S obzirom na broj tretmana, kao i zbog potrebnih razmaka od 7 do 10 dana između tretmana, proces može trajati i nekoliko tjedana. Kriolipoliza inače smanjuje količinu masnih stanica u tretiranom području između 20 i 25 posto.

Ovaj tretman nije prikladan za osobe s oslabljenim imunološkim sustavom, trudnice, te osobe s kožnim problemima (psorijaza, ekcemi i sl.). Nuspojave mogu uključivati ​​crvenilo, manje otekline, modrice, blagu do umjerenu bol i osjetljivost kože.

Kavitacija
Kavitacija je neinvazivan, siguran i bezbolan tretman za uklanjanje celulita i masnih naslaga. Ova tehnika uključuje usmjeravanje valova visoke energije na područja s kojih želimo ukloniti celulit i masno tkivo.

Valovi stvaraju mikro mjehuriće u potkožnom masnom tkivu, odnosno u tekućini u njemu. Tekućina se počinje širiti i skupljati te se stvaraju mjehurići. Mjehurići tada eksplodiraju i uzrokuju oštećenje masnog tkiva. Struktura masnih stanica se destabilizira, odnosno dolazi do razgradnje masti koju tijelo zatim izbacuje putem jetre, bubrega i limfnog sustava.

Ovim procesom potiče se površinska cirkulacija, a time i stvaranje kolagena koji koži vraća elastičnost i čvrstoću, pa koža nakon tretmana izgleda glatko i zategnuto. Za prve vidljive rezultate kod umjerenog celulita potrebno je 6 do 8 tretmana, a tretman ne bi trebao trajati duže od 20 minuta.

Nuspojave su rijetke i najčešće se javljaju u obliku otoka ili crvenila na tretiranom području, ali obično nestaju unutar nekoliko dana.

Metoda se ne preporučuje trudnicama, osobama koje boluju od epilepsije, dijabetesa, osobama sa srčanim problemima, problemima s kolesterolom i povišenim trigliceridima u krvi. Budući da jetra i bubrezi imaju važnu ulogu u ovom liječenju, ne preporučuje se osobama koje imaju bolesti ovih organa.

LPG anticelulitni tretman
LPG tretman je potpuno prirodna i neagresivna metoda mehaničke stimulacije kože i vezivnog tkiva. To je vrsta dubinske masaže koja ponovno pokreće staničnu aktivnost. LPG metoda prilagođena je svakom tipu kože. Njegova glavna prednost je što je usmjeren na određene dijelove tijela i one koji su često otporni na dijetu ili vježbanje, poput ruku, leđa i trbuha.

Masiranje se izvodi LPG aparatom. Ovaj uređaj s dva rotirajuća valjka i vakuum sondom djeluje na duboke slojeve masnih naslaga, pospješujući njihovu razgradnju i pomicanje na površinu kože. Time se smanjuje količina i vidljivost celulita.

Tretman također potiče stvaranje kolagena i elastina te izvrsno djeluje na mikrocirkulaciju i međustaničnu izmjenu tekućine u tkivima i mišićima. Sve to zajedno doprinosi tonusu i elastičnosti kože.

Individualni LPG tretman traje od 30 do 45 minuta (ovisno o regiji koja se tretira) i podsjeća na “jaču” masažu.

Za postizanje željenog izgleda potrebno je 10 do 20 tretmana, 2 do 3 puta dnevno. Prve promjene u vidu glatke kože i smanjenja volumena tretiranih područja primijetit ćete nakon 3-4 tretmana.

Nuspojave koje se mogu javiti tijekom lipomasaže su perutanje i svrbež kože na tretiranom području (ako imate izrazito suhu ili osjetljivu kožu) te oticanje područje na kojem je primijenjen tretman.

Lipoliza
Tijekom lipolize na masne naslage djeluje se iglama kojima se ubrizgavaju aktivni sastojci, laserom ili ultrazvučnim valovima. Skidanjem sala i razgradnjom masnih naslaga nestaje i celulit. Kako? Jer otopljene masne naslage tijelo nakon tretmana izbacuje van.

Od:

Injekcijska lipoliza
Injekcijama se pod kožu ubrizgava fosfatidilkolin, tvar koja inače postoji u našem organizmu, a za te se potrebe dobiva iz soje ili jaja. Uništava masne stanice izvlačenjem vode iz okolnog tkiva oko stanice. To stvara pritisak na masnu stanicu i ona puca ispod nje. Za najbolje učinke potrebna su 2-4 tretmana po regiji, a između tretmana treba proći najmanje 8 tjedana.

Laserska lipoliza
Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji.

Najprije se markiraju dijelovi s celulitom, zatim se dubinski djeluje na masne naslage uz pomoć igle i laserske zrake promjera oko 1 milimetar. Laserska zraka topi masne naslage i razbija membrane masnih stanica te se one pretvaraju u tečniju masu. Tako otopljenu masnoću tijelo kasnije prirodnim putem izbacuje ili izvlači iz tijela usisavanjem.

Ako se tijelo pusti da samo izbacuje masnoću, rezultate lipolize možete očekivati ​​za 3 do 6 mjeseci, dok su uz upotrebu sukcije rezultati vidljivi brže.

Ultrazvučna lipoliza
Ovo je vjerojatno najbolji oblik ovog postupka, jer je potpuno bezbolan.
Odašiljač ultrazvučnih valova emitira specifične frekvencije masnim stanicama i pretvara ih iz triglicerida u monogliceride. Dalje se razgrađuju na masne kiseline i glicerol. To kasnije prerađuje jetra i tako se mast izbacuje iz tijela. Tipična ultrazvučna lipoliza traje oko sat vremena, a za željene učinke preporuča 6-8 tretmana.

Nakon lipolize otok može trajati i do 10 dana, dok modrice na tijelu mogu ostati i do 20 dana.

Elektrostimulacija
Stroj za elektrostimulaciju mišića stvara male elektrošokove koji stimuliraju motorne neurone u tretiranom području na istovremeno kontrakciju i opuštanje. U prijevodu – stvaraju se kontrakcije mišića kao kad vježbate. Ili još bolje od toga.

Naime, vjeruje se da se na taj način stimuliraju veliki živčani aksoni koji se inače ne mogu stimulirati kada vježbate svojevoljno. Zato je učinkovitost ove metode veća i zategnutost tijela je brže vidljiva, a celulit znatno manje vidljiv.

Tretman traje od 15 do 60 minuta, što sve ovisi o aparatu koji se koristi. Što se ograničenja tiče, ne radi se trudnicama, niti osobama s proširenim venama.

Rezultat elektrostimulacije vidljiv je već nakon 10 tretmana (ne smijete imati više od 3 tretmana tjedno).

Maderoterapija
Maderoterapija postaje sve popularnija. Riječ je o obliku masaže razvijenom u Kolumbiji, gdje se za izvođenje pokreta koriste posebni masažeri izrađeni isključivo od drva. Odgovarajućim pritiskom na džepove masnih stanica koje tvore celulit razgrađuje se njegova struktura, a limfni sustav s vremenom odvodi dijelove razgrađene masti iz tijela.

Prvo što je karakteristično za maderoterapiju je specifičan set opreme koja se koristi – 20 drvenih alata za masažu, od kojih većina podsjeća na modificirane rezbarene valjke i valjke. Najčešće se koriste:

rebrasti valjak za tijesto
valjak s kockicama
Švedske vakuumske čašice
konturna ploča
Nanošenjem anticelulitnog ulja, laganim pokretima, tijelo se priprema za masažu i potiče cirkulacija. Tretman obično počinje neravnim, rebrastim valjkom za tijesto. Pokreti su uvijek jednosmjerni i kreću se prema limfnim čvorovima, odnosno u smjeru protoka limfe.

Ovaj valjak se praktički zagrijava i priprema masne naslage za sljedeći korak. A to je masaža oklagijom s kockicama. Ova masaža namijenjena je razbijanju tvrdoglavih masnih naslaga i velikog celulita. Posebno se koristi tamo gdje su masne naslage prisutne u velikim količinama.

Za dubinsku masažu koristi se sljedeća masaža švedskom čašicom. Ove drvene čašice imaju valjak u sredini i stvaraju vakum na tretiranom mjestu. Njihovom primjenom djeluju na dublje slojeve masnih naslaga koje se vakumiranjem izvlače na površinu i razbijaju valjkom.

Završni korak u maderoterapiji je contouring board – drvena ploča specifičnog oblika. Veća udubljenja na dasci namijenjena su oblikovanju većih dijelova tijela (recimo stražnjice), a manja udubljenja za konturiranje užih dijelova tijela poput nadlaktice. Ovaj dio opreme ima za cilj „progurati“ razbijene masne naslage kroz probavni trakt i tako ubrzati njihovo izbacivanje iz organizma.

Iako je pristup pomalo neobičan, logika ove metode je vrlo jednostavna – stimulacija limfnog sustava.

Limfni sustav je odgovoran za uklanjanje toksina iz našeg tijela. Vrlo često višak masnoće, šećera i aditiva ostaje zarobljen u našem tijelu i stvara celulit. Masaža oklagijama ravnomjernim i ritmičnim pokretima potiče protok limfe te se radi svojevrsna limfna drenaža.

Za najbolje rezultate (zatezanje kože, manje vidljiv celulit i brži metabolizam) preporuča se napraviti dvije serije od najmanje 10 tretmana. Jedan tretman traje od pola sata do 45 minuta.

Ova vrsta masaže nije za osobe s proširenim venama, kao ni za one kojima su popucali kapilari na nogama jer postoji velika vjerojatnost da će se pojaviti modrice.

Anticelulitna masaža
Ova masaža je posebno dizajnirana za pritisak na područja zahvaćena celulitom. Radi se o stiskanju i ručnom odvajanju masnih stanica ispod površine kože, kako bi se ravnomjernije rasporedile, kao i gnječenju mišića kako bi se odvojilo masno tkivo od vezivnog tkiva.

Njegova prednost je što dovodi do povećane cirkulacije krvi i rada limfe. To će pomoći u razgradnji nakupljene masnoće, a koža će biti čvršća i glatkija. Osim toga, učinkovit je u tretiranju onih područja na koja vježbe ne mogu djelovati, poput unutarnje strane bedara i koljena.

Postoje različite tehnike koje maseri odabiru prema vašim potrebama. Odlučite li se za ovu metodu uklanjanja celulita, važno je biti uporan.

Anticelulitna masaža kod kuće
Anticelulitna masaža kod kuće, koju možete izvoditi sami, učinkovita je i najpovoljnija, a ujedno i najsigurnija metoda.

Kako to izvesti? Evo koraka:

obilno namažite kremom područja zahvaćena celulitom
počnite masirati od stopala (ili najniže točke koju možete doseći) prema gore, u smjeru srca
koristite duge i široke poteze, s umjerenim pritiskom na kožu
zatim upotrijebite kružne pokrete s pritiskom
i za jednu i za drugu vrstu masaže naizmjenično koristiti prste, zapešća i dlanove, kako bi se postigao maksimalan učinak
zatim uhvatite zahvaćeno područje kože između palca i prstiju i dobro ga gnječite, kružnim pokretima (zamislite to kao tijesto), a zatim polako povucite kožu od tijela u svim smjerovima
na kraju nanesite zaglađivanje kože kako biste opustili tijelo.
Naravno, za dobar učinak masaže važna je i pravilno odabrana anticelulitna krema. Naš favorit je Swisso Logical intenzivna anticelulitna krema. Formula u pakiranju od 200 ml sadrži inovativne i učinkovite aktivne sastojke, poput izoflavona soje, kofeina i karnitina, koji blokiraju stvaranje novih adipocita i dovode do razgradnje masti, pospješuju metabolizam i potiču gubitak masnoće.

Prema iskustvima zadovoljnih korisnika, rezultati su zajamčeni nakon 2 mjeseca i uključuju:

smanjen opseg bedara do 4,6 cm
vidno poboljšan izgled kože
dugoročni učinak
elastična i čvrsta koža.
Zato ne gubite vrijeme. Učlanite se u BizzClub, kupite Swisso Logical kremu čak 20% jeftinije i krenite u borbu s celulitom. Ljeto je pred vratima!

Podijeli
Podijeli
Tweetaj

DAK d.o.o. Istočno Sarajevo je dobio ugovorna prava za otvaranje “Zepter shop gallery” prodavnica na teritoriji BiH. Zepter International KD d.o.o. i DAK d.o.o Istočno Sarajevo uspostavili su poslovnu saradnju prodaje Zepter proizvoda putem mreže Zepter shopova kao i putem web shopa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, kojima će DAK d.o.o. upravljati.